yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

YENİ YILA GÜZEL BAŞLADIK!

YENİ YILA GÜZEL BAŞLADIK!
06.01.2022 14:31
0
A+
A-

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun düzenlediği Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde 2022 yılının ilk resmi maç heyecanı geride kaldı. Birbirinden kritik ve önemli mücadelelerin oynandığı haftada temsilcimiz YOSK, sahasında KKTC Basketbol’u konuk etti.

 

5 haftalık hasret bitti..

Lige iyi başlangıç yapman 3 haftalık galibiyet serisinin ardından oynadığı 5 maçta da rakiplerine boyun eğerek parkeden mağlubiyetle ayrılan Yeşil-Kırmızılı takımımız, 2022 yılının ilk lig maçında KKTC Basketbol’a şans vermedi. YOSK, rakibini 18 sayı farkla 71-53 devirdi ve 5 maç sonra kazanmanın keyfini yaşadı. Bu sonuçla temsilcimiz, 13 puan ve maç fazlasıyla tekrar play-off potasına dahil olup 8.sırada haftaya nokta koydu. 11 puandaki KKTC ekibi de averajla ve maç fazlasıyla ateş hattının bir basamak yukarısında ve 12.sırada kendisine yer buldu.

 

Fenerbahçe zirvede, Gaziantep takipte..

Öte yandan Süper Lig’de bu sezon şampiyonluğun en güçlü adaylarından Fenerbahçe, deplasmanda son şampiyon İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 75-62’lik skorla devirdi ve dikkatleri üzerine çekti. Bu sonuçla Sarı-Lacivertliler, 9’da 9 yaparak 18 puan ve averajla yeni yılın ilk haftası olan 9.haftayı zirvede kapattı. 16 puandaki Ege temsilcisi de 4.sıraya geriledi. Bir başka şampiyonluk adayı Gazişehir Gaziantep, deplasmanda güçlü rakibi Bağcılar Engelli Gençlik’i 76-61 devirmesini bildi. Bu sonuçla Kırmızı-Siyahlılar, tıpkı lider Kanarya gibi 18 puan ve averajla 9.haftayı ikinci sırada bitirdi.

 

Aslan ve Kartal da galip..

Zirve yarışından kopmak istemeyen Galatasaray ile Beşiktaş da haftanın kazananları arasındaydı. Sarı-Kırmızılı ekip Galatasaray, deplasmanda düşme adaylarından Bursa BESK’i 94-59’luk rahat sonuçla yendi. Siyah-Beyazlı takım Beşiktaş da Ceylanpınar BESK deplasmanından 84-51’lik zaferle ayrıldı. Haftanın diğer mücadelesinde Fuzulev 1453 ESK, evinde Pendik Belediyesi ESK’e 78-73 boyun eğdi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.