yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
18°C

YENİ ŞEHİR KÜTÜPHANESİ YALOVA’YA ÇOK YAKIŞACAK!

YENİ ŞEHİR KÜTÜPHANESİ YALOVA’YA ÇOK YAKIŞACAK!
23.06.2022 14:44
0
A+
A-

 

  • AK Parti İl Başkanı MuğlimBağatar, Yalova Şehir Kütüphanesi ve Kültür Merkezi projesinin Yalova’nın kültürel hayatına katkı sunacağını dile getirerek, HABERCİ’ye özel açıklamalar yaptı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Şehir Kütüphanesi ve Kültür Merkezi projesi ile ilgili HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu. Bağatar, Şehir Kütüphanesi projesinin YTSO binasının karşısında bulunan araziye yapılacağını söyledi.

‘Çalışmalara başladık’..

Projeyle ilgili bilgi veren Bağatar, “Şehrimize kazandırmayı planladığımız Şehir Kütüphanesi ve Kültür Merkezi projemiz için Sayın Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız ile birlikte çalışmalara başladık. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) binasının karşısında bulunan araziye projemizi yapmayı planlıyoruz. Türkiye’nin en güzel illerinden biri olan Yalova’mızda sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabilmesi için 1000 kişi kapasiteli kültür merkezi ve çok amaçlı salonlarla donatmayı planladığımız bu proje, inşallah ilimizin kültürel hayatına büyük katkıda bulunacaktır” dedi.

‘Mevcut yapılar, büyüyün şehrin ihtiyaçlarını karşılayamıyor’..

Mevcut konferans salonlarının büyüyen şehrin ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade eden Bağatar, sözlerini şöyle tamamladı: “Üst katlarında şehir kütüphanesi olarak hizmet vermesi planlanan binamızın kütüphane kısmı çay ve kahve ikramı ile beraber 24 saat hizmet verecektir. Vatandaşlarımızın, özellikle de gençlerimizin sınırsız ve ücretsiz internet bağlantısının da olacağı, konforlu vakit geçirebilecekleri açık hava terasları, çalışma salonları ve çocuklar için interaktif eğitim ve çocuk kütüphanesinden oluşacak binamızın proje hazırlıklarına başlamış bulunmaktayız. Bu proje ile gençlerimizin kütüphanede daha çok zaman geçirmesini sağlamayı ve AVM’lerde yapılan gereksiz alışveriş alışkanlıklarından uzaklaşılmasını planlamaktayız. İlimizdeki konser, tiyatro ve konferans gibi etkinliklerin yapıldığı mevcut konferans salonları ve kültür merkezi, büyüyen şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamadığından; bu yeni ve güzel projeyi şehrimize kazandırma ihtiyacı doğmuştur. Şehrimizin yol, su ve altyapı gibi ihtiyaçlarının yanında, sosyal ve kültürel projelere de yer veriyoruz. İl kütüphanemizi tamamladıktan sonra tüm ilçelerimizde kültür merkezi ve kütüphane projelerimize devam edeceğiz.”

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.