yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

YELE, ÇİFTLİKKÖY İÇİN PROJELERİNİ ANLATTI

YELE, ÇİFTLİKKÖY İÇİN PROJELERİNİ ANLATTI
27.02.2024 14:57
0
A+
A-

ADİL YELE, ÇİFTLİKKÖY İÇİN PROJELERİNİ ANLATTI

  • Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Adil Yele, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde projelerini ve belediye meclis üyelerini yoğun katılımlı bir toplantıyla tanıttı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

CHP Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Adil Yele, belediye ve il genel meclis üyesi adaylarıyla projelerini düzenlediği geceyle tanıttı. Çiftlikköy Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen programa CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, İl Başkanı Erdem Doğancı, Çiftlikköy İlçe Başkanı Savaş Kaşıkçı, il ve ilçe yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyesi adayları ve yüzlerce Çiftlikköylü katıldı. Yele, vizyonu sadece personel maaşı ödemek olan bir zihniyete Çiftlikköy Belediyesi’nin emanet edilemeyeceğini belirterek, “Maaşları da tıkır tıkır ödeyeceğiz, hizmetleri de tıkır tıkır yapacağız. Çiftlikköy’ü layık olduğu yere getireceğiz” dedi.

10 MEGA PROJE

Başkan Adayı Yele, plan ve projelerinin her şeyi ile hazır olduğunu ve 10 mega projeyi 5 yıl içerisinde yapma iradesini ortaya koyduğunu kaydetti. Çiftlikköylülere söz veren Yele, “Çiftlikköy halkının 5 kuruşunu kimseye heba etmeyeceğiz. İsrafı önleyeceğiz. O israf edilenleri vatandaşa hizmet olarak sunacağız. Vatandaşımızın isteği bizim boynumuzun borcu oldu. Bunların hepsini listeledik hepsini çözüm haline getirdik” diyerek projelerini anlatmaya başladı.

MOKAMP’A MARKA PROJE

İlk olarak MOKAMP arazisinde yapılacak projeden başlayan Yele, buranın yaz-kış hizmet vereceğini ifade etti. Yaşayan bir MOKAMP için kolları sıvadıklarını kaydeden Yele, “MOKAMP’ta doğaya zarar vermeden seçkin markaların yer aldığı kafeteryalar ve sosyal tesislerin olduğu bir proje geliştirdik. Aynı zamanda belediyemize ait gençler ve kadınlara yönelik sanat kurslarının yer aldığı atölye ve çalışma alanları yer alacak. Burayı bir cazibe merkezi haline getirip 7/24 kullanılabilir bir alan inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BALIKÇI BARINAĞI MÜJDESİ

Yele, her seçim döneminde söylenen ve Çiftlikköy’ün ihtiyacı olan balıkçı barınağına da projeleri arasında yer verdi. Önümüzdeki dönem balıkçı barınağını inşa edeceklerinin müjdesini veren Yele, “Yıllardır söz verilen ancak yapılmayan balıkçı barınağını biz hayata geçireceğiz. Amatör balıkçılarımızın kuracağı kooperatifle deniz kenarındaki tüm balıkçı ve hobi teknelerini tek bir alanda toplayacağız. Aynı zamanda çevresinde sosyal donatı alanları inşa edeceğiz. Hem bölgedeki küçük teknelerin kullanabileceği hem de denizin kullanılabileceği mavi bayrak alınabileceği bir peyzaj projemiz var” diye konuştu.

AKILLI BELEDİYE BİNASI

Mevcut belediye binasının 30 yılı aşkın bir süredir kullanıldığını ifade eden Yele, yapıldığı zaman nüfusun 7-8 bin civarında olduğunu şimdi 50 bini aştığını vurgulayarak belediye binasının işlevini yitirerek yetersiz kaldığını söyledi. Yele, “Akıllı bina sistemi ile kendi enerjisini kendi üreten bir belediye binası yapacağız. İçinde hem belediye personeli hem de halkın kullanacağı bir kreş, anaokulu bir de kadınlarımızın kullanacağı spor salonu olacak. Belediye binamızın kapısını saat 17.30’da kapatmak istemiyoruz. Onun için içerisinde bir kafenin de olacağı akıllı bir belediye binası inşa edeceğiz. Çünkü artık Çiftlikköy büyüdü. Artık ihtiyaca cevap vermeyen belediye binamızı çağın gereklerine uygun akıllı bina konseptinde yeniden inşa edeceğiz. Yeşil alan düzenlemeleriyle belediye binası, marka bina haline gelecek” ifadelerini kullandı.

ULAŞIM SORUNU

Yele, Siteler Mahallesi’ndeki ulaşım sorununa da çözüm getireceklerini vurguladı. Bölgeye değer katacak projesini açıklayan Yele, “Siteler Mahallemizin Çiftlik Mahallesi ile bağlantısını Basrioğlu civarına inşa edeceğimiz yonca kavşak projesi ile çözüyoruz. Karayolunun her iki yakasındaki vatandaşlarımız kolay bir şekilde karşıya geçebilecek, bundan esnafımız kazançlı çıkacak. Siteler mahallesi ve akabinde Etibank Tesisleri’nde yapacağımız projeye ulaşmak için de faydalı olacak” dedi.

YENİ GENÇLİK MERKEZİ

Mevcut kültür merkezinin 15-20 yıllık olduğunu söyleyen Yele, bunu da yenileyeceklerini belirtti. Yele, “Mevcut kültür merkezimizi yenileyerek gençlik merkezi haline getireceğiz. Gençlerimiz her şeyimiz onlara sahip çıkacağız. İçerisinde kütüphane ortamı olacak. Merkezimizde tamamen ücretsiz kullanılacak etüt merkezi, teknoloji odası, hobi alanları olacak. Merkezimizde ayrıca üniversiteye hazırlanan gençlerimize ücretsiz etüt desteği verilecek” diye konuştu.

ETİBANK’A SOSYAL TESİS

Etibank’ın belediye ait alanı için güzel bir proje hazırladıklarını belirten Yele, “Etibank’ta belediyemize ait 10 dönümlük alan içinde hem sosyal tesis hem de kır düğün alanı olarak hizmet verecek bir marka proje geliştirdik. Denize sıfır alanda inşa edilecek sosyal tesis, emeklilerimiz, öğrencilerimiz ve anne kart sahiplerine yüzde 30 indirimli olacak” ifadelerini kullandı.

Adil Yele konuşmasının ardından tek tek belediye ve il genel meclisi üyelerini tanıttı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.