yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

‘YAZIKLAR OLSUN; SEN TETİKÇİSİN!’

‘YAZIKLAR OLSUN; SEN TETİKÇİSİN!’
27.10.2022 16:16
0
A+
A-

 

İKİ DOSYA BİRLEŞTİ

YOLSUZLUK DAVASI GENİŞLİYOR

  • 34 tutuksuz sanıklı, Yalova Belediyesi yolsuzluk ve zimmete para geçirme davasının 9.cu duruşması dün günü Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava dosyasına Yalova Belediyesi Eski Başkanı Yakup Bilgin Koçal dahil, 3 kişi daha eklenerek yargılanan kişi sayısı 38 oldu..

..”Vefa Salman’ın bütün geçmişini ve ailesini araştırdılar. Tertemiz çıktı. Soruşturmasında bilirkişi raporu var; lehine. Mahkeme aşamasında 2 tane ayrı ayrı rapor aldırıldı emekli Sayıştay denetçilerinden ve bilirkişi heyetlerinden. O raporlarda da Vefa Salman ve Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in bu iddia edilen zimmet eylemi ile hiçbir bağının olmadığı açıkça yazıyor.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk ve zimmet olayı sonrası Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 9. duruşması gerçekleştirildi. Görevinden uzaklaştırılan ve halen iade edilmeyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da yargılandığı davanın son duruşmasına CHP heyeti tam kadro katıldı. Yalova Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk olayının görülen son duruşmasında gerginlik yaşandı. Mahkeme heyetinin 2014 öncesinin davaya dahil edilmesi yönelik kararına CHP heyeti tepki göstererek duruşmayı terk etti. Duruşma sonrası Yalova’ya gelen CHP’li vekiller, Yalova Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

VEFA SALMAN TEK YARGILANSIN TALEBİ..

Tutuksuz yargılanan ve görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Vefa Salman’ın avukatı Deniz Baykal ise yaptığı savunmada, “Müvekkilim Vefa Salman suçsuzdur. Görevine iade edilmesi gerekiyor. Bilirkişi raporunda Vefa Salman ve arkadaşlarının suçu olmadığı belirtildi. Yalova halkının iradesine ipotek koyuldu ve bunun kaldırılması gerekiyor. Vefa Salman hakkında dosyalarda raporlarda bir suçlama yapılamamıştır. Bakınız salonda CHP’li parti yöneticileri ve Genel Başkan Yardımcıları işlerini-güçlerini bırakmış buraya gelmişler. Yargılamanın sürüncemede bırakılmaması için bir an önce adalet diyoruz ve dosyanın tevkinin gerçekleştiğini görüyoruz. Yargılamanın tek olmasını ve Vefa Salman’ın tek yargılanmasını diliyoruz” dedi.

SALONU TERK ETTİLER..

Avukat Deniz Baykal, Vefa Salman ile diğer yargılananlar ve Yakup Bilgin Koçal ile görülen davadan tefrik edilmesini, birleştirilmemesini ayrı görülmesini talep etti. Talebin mahkeme heyeti tarafından red edilmesi üzerine salonda bulunan CHP heyeti mahkeme heyetinin bu kararına sert tepki gösterdi. Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, heyet başkanına, “Yazıklar olsun. Sen tetikçisin” diye bağırdı. Diğer milletvekilleri de mahkeme heyetine tepkilerini gösterdi. Yaşanan gerginlik sonrası mahkeme heyeti duruşmaya ara verip, izleyici ve basına kapattı. Kapalı süren davada 3 yeni sanık dinlendi.

‘SALMAN’IN BÜTÜN GEÇMİŞİNİ ARAŞTIRDILAR’..

Duruşma sonrası CHP heyeti Yalova Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 2014’te seçilen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın 2010 yılında başlayan bir suç nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Sandıkta yenemiyorlar. İçişleri Bakanlığı kararı ile görevinden uzaklaştırdılar. Yalova halkının iradesini gasp ettiler. 2 buçuk yıl ve daha da devam edecek. Dosyada MASAK raporu var. Vefa Salman’ın bütün geçmişini ve ailesini araştırdılar. Tertemiz çıktı. Soruşturmasında bilirkişi raporu var; lehine. Mahkeme aşamasında 2 tane ayrı ayrı rapor aldırıldı emekli Sayıştay denetçilerinden ve bilirkişi heyetlerinden. O raporlarda da Vefa Salman ve Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in bu iddia edilen zimmet eylemi ile hiçbir bağının olmadığı açıkça yazıyor. Dosyadaki bütün raporlar, açıkça suçsuzdur diyor; bu olaylarla bir ilgisi, iltisakı yoktur diyor. Daha neyi bekliyorsunuz göreve iade etmek için? 2014 öncesi ile ilgili de dava açıldı. Dosyaları birleştirdiler. Şimdi tekrar raporlar alınacak ve yargılama uzamaya devam edecek.”

‘YALOVALI BANA SAHİP ÇIKIYOR’..

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da, “Hak, hukuk, adalet diyen genel başkanımızın ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Burada toplanan herkesin tek kavgası var o da demokrasidir. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcılarımıza, Milletvekillerimize, İl Başkanlarımıza  ve Yalova halkımıza teşekkür ediyorum. Halkımız sevgisini eskiye oranla bana çok daha fazla gösteriyor. Yalovalılara bana sahip çıktıkları için şükran borçluyum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.