yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3505
EURO
35,1028
ALTIN
2.309,84
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK

YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK
08.05.2022 14:41
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Trafik Haftası kapsamında trafik düzeni ve güvenliğinin artırılması, karayollarını kullanan tüm paydaşların kurallara uymaları yönündeki farkındalığı arttırmak amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ etkinliği Vali Muammer Erol’un katımlarıyla gerçekleştirildi. 2022 yılı Karayolu Trafik Haftası, İçişleri Bakanlığı’nın 2021 yılı içerisinde başlattığı ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’, ‘Kemerinle Yol Ver Hayata’, ‘Kemerim Hep Aklımda Annem Hep Yanımda’, ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ ve ‘Trafikte Her Yıl Daha İyiye’ mottoları ön plana çıkartılmak suretiyle bu yılki denetim ve kampanyalarına ağırlık verilecek.

DENETİMLER ARTTI..

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından, emniyet kemeri kullanma alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan emniyet kemeri denetimleri, yaya önceliği denetimleri ve diğer rutin denetimler hız kesmeden devam ediyor. 2021 yılına kıyasla 2022 yılında sahada uygulanan denetimler de arttırıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Vali Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar’ın yanı sıra emniyet ve jandarma teşkilatı da katıldı. Trafikte kullanılan malzemelerin bulunduğu sergiyi gezen Vali Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu’ndan bilgi aldı.

‘MOTTOMUZ 5 ADIMDA YAYA GÜVENLİĞİ’..

Etkinlik ile ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, “Etkinliğimizin amacı yayaların dikkatini çekmek. Bu yıl ölümlü trafik kazaları yüzde 28 oranında düştü. Ancak trafik kazlarında sürücülerin hataları değil; yayaların hatalarını da görmüş olduk. Bununla ilgili yayalarımızı trafik kurallarıyla bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Onun için böyle bir etkinlik düzenledik. Mottomuz 5 adımda yaya güvenliği. Birinci adım, yaya yolunda ilerlemektir. Asfaltı değil; kaldırımların kullanılmasıdır. İkinci adım, görünür olmaktır. Örneğin gece olduğunda ışıklı kıyafetler ile kendini belli etmektir. Üçüncü adım, trafik ışıklarının takip edilmesidir. Trafik lambalarına sürücüler gibi yayaların da takip etmesi gerekiyor. Dördüncü adım yaya geçidi kurallarına tam uyulmasıdır.  Beşinci adım da yola odaklanılmasıdır. Şehrin farklı noktalarında bilgilendirmeler yapacağız. Dikkat, saygı ve hoşgörü trafiğin en önemli mottosudur. Yaşanan her trafik kazası bize acı tecrübeler gösteriyor. Bunlar çok önemli” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.