yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

YARGI REFORMU YALOVA’DA TARTIŞILDI

YARGI REFORMU YALOVA’DA TARTIŞILDI
15.05.2022 14:46
0
A+
A-

 

 

Haber / Esin KAYA

Daha İyi Yargı Derneği’nin “A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu” çalışması, Yalova Üniversitesi Hukuk Kulübü’nün düzenlediği seminerde Yalova ve Sakarya Üniversitelerinin hukuk fakültesi öğrencileri tarafından değerlendirildi.
Yalova Üniversitesi’ndeki çalıştayda, Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün ile Daha İyi Yargı Derneği Üyeleri Av. Melis Özsoy, Av. Havva Yıldız, Av. Zübeyde Çapar ve Av. Utku Süngü, reform çalışmasının ayrıntılarına girip, “Yargı Hizmetlerinde Kalite ve Unsurları”, “Kapsayıcı, Hesapverir, Tam Bağımsız Düzenleyici Kurum: Adalet Yüksek Kurumu”, “Yargıda İdari Kararların Denetimi için Uzman Mahkeme: Adalet Yüksek Mahkemesi”, “Optimum Mahkeme Yapılanması ve Modern Yargılama Usulleri”, “Tam Bağımsız Yargısal Meslek Kuruluşları” ve “Yeknesak Hukuk Meslekleri Kariyer Planı” üzerine öğrencileri bilgilendirdi.
Seminerin panelinde ise Yalova Üniversitesi Hukuk Kulübü, Yalova Üniversitesi Hukuk Topluluğu ve Sakarya Üniversitesi Vizyon Hukuk Topluluğu temsilcileri ile Yalova Barosu Üyesi Av. Tuğba Yaş, reform önerilerini değerlendirip, eleştiri ve önerilerini aktardı. Yargıda reform gerekliliğinde hemfikir olan öğrenciler, Daha İyi Yargı Derneği’nin önerilerini de geçerli ve olumlu bulduklarını bildirdiler.
DAHA İYİ YARGI DERNEĞİ..
Türkiye’deki yargı sorunlarını tespit edip çözüm önerileri geliştirmek, bu öneriler üzerinde toplumsal mutabakat sağlanması ve çözümlerin hayata geçirilmesi için çalışmak üzere Kasım 2014’te kurulmuş, siyaseten tarafsız sivil toplum kuruluşu. Amacı Türkiye’nin, uzlaşma kültürünün egemen olduğu, barış içinde yaşayan, üretken, uluslararası alanda rekabetçi ve müreffeh bir toplum haline gelmesine, yargının daha ilerletilmesi ve geliştirilmesi yolu ile katkıda bulunmak. Dernek, yargıda A’dan Z’ye bir reform öneriyor. Derneğe “www.dahaiyiyargi.org” adresinden ulaşmak, yargı reformu önerisinin tamamını “www.dahaiyiyargi.org/adan-zye-turk-yargi-reformu/” adresinden incelemek mümkün.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.