yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

YALOVA’YA 10 BİN AĞAÇ

YALOVA’YA 10 BİN AĞAÇ
15.03.2024 15:57
0
A+
A-

YALOVA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA TUTUK:

‘YEŞİL YALOVA MİRASINI SÜRDÜRECEĞİZ’

Yalova Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Tutuk, Yalova şehir merkezine 10 bin ağaç dikileceği müjdesini verdi.

  • Başkan Tutuk, bu adımın Yalova’nın simgesi olan çınar ağaçları ile şehrin yeşile boyanacağını belirtti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Geçtiğimiz günlerde Yalova için vizyon projelerini kamuoyuna tanıtan Yalova Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Tutuk’un ‘Ağaçlı Yollar’ projesi, çevrecilerden tam not aldı. Başkan Tutuk, Yalova şehir merkezine 10 bin ağaç dikileceğini söyledi. Tutuk, projenin amacının, şehrin genelini ağaçlandırarak çevre dostu bir şehir haline getirmek olduğunu vurguladı. Ayrıca, Atatürk’ün şehre bıraktığı yeşil mirası sürdürmek istediklerini ifade etti. Bu projeyle Yalova’nın güzelliklerine güzellik katılacağını belirten Tutuk, şehrin yukarıdan bakıldığında çınar ağaçlarıyla donatılmış, yeşil bir görüntüye sahip olacağını söyledi. Bu adımın sadece estetik değil, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik açısından da önemli olduğunu vurgulayan Tutuk, projenin şehrin gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şekilde aktarılması için bir adım olduğunu dile getirdi.

‘Yeşil Yalova’yı sağlayacağız’

Yalova’nın simgesi olan çınar ağaçları ile Yalova’nın adeta yeşile boyanacağını belirten Tutuk, “Atamızın şehrimize bıraktığı yeşil Yalova mirasını sürdüreceğiz.  Şehrimizin genelini ağaçlandırarak çevre dostu bir şehir haline getireceğiz. Yalovamızın güzelliklerine güzellik katacağız. Şehrimize yukarıdan baktığımızda yemyeşil bir ova göreceğiz. Çınar ağaçları ile donatılmış Yalova, yeşil Yalova’yı sağlayacağız” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.