yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

‘YALOVA’YA 1 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPTIK’

‘YALOVA’YA 1 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPTIK’
14.08.2022 15:46
0
A+
A-

 

  • Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir dizi temasta bulunmak üzere Yalova’ya geldi.

..”Yalova’da uygun bir yönetim sergileniyor. Hem yerel yönetimler hem meclisler hem de mülkü idaremiz kentin geleceğini birlikte planlamaya gayret gösteriyor.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yalova’ya gelerek çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Bakan Dönmez, Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra AK Parti Yalova İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, “İktidara geldiğimizde sadece 5 büyük şehrin merkez ilçelerinde doğalgaz kullanımı varken, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile 81 ilimizde tamamına doğalgazı götürdük. Yalova; ilk erken dönemlerimizde doğalgazı kullanan kentimiz oldu” dedi.

Önce Valiliği ziyaret etti..

Bakan Dönmez, ziyaretine Yalova Valiliği ile başladı. Bakan Dönmez’i valilik bahçesinde Vali Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş karşıladı. Bakan Dönmez, burada valilik anı defterini imzaladı. Vali Erol tarafından Bakan Dönmez’e bir de tablo hediye edildi. Basına kapalı olarak Vali Muammer Erol’un makamında gerçekleştirilen görüşmede Yalova hakkında bilgiler verildiği öğrenildi.

Yalova Belediyesi’ne ziyaret..

Bakan Dönmez, Valilik’teki ziyaretinin ardından yürüyerek Yalova Belediyesi’ne geçti. Burada da Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Dönmez, anı defterini imzaladıktan sonra kendisine hediyeler sunuldu. Başkan Vekili Tutuk, Yalova Belediyesi’ne ait İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’nde üretilen el yapımı kağıt üzerine Bakan Fatih Dönmez’in adının yazılı olduğu bir tabloyu, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise Yürüyen Köşk maketini hediye etti.

‘Yalova’ya 1 milyar TL’lik yatırım yaptık’..

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na geldi. Burada partililerin de katılımı ile bir istişare toplantısı yapan Bakan Dönmez öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yalova’nın enerji alanındaki taleplerini, zamanında ve eksiksiz yerine getirmeye devam edeceklerini söyleyen Bakan Dönmez, “Yalova ilimizde bizim bakanlığımızla alakalı gerek kamu gerek özel sektör tarafında ciddi yatırımlar gerçekleştirildi. İktidara geldiğimiz 2002 yılında bu yatırımlar, sadece 3 milyon TL iken, geçtiğimiz yıl bu alanda yapılan yatırımların tutarı 284 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Son 19 yılda Yalova’ya 1 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl ise katlanarak artacak. Önümüzdeki yıl 595 milyon TL’lik altyapı yatırımlarını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

‘İlk erken dönemde Yalova doğalgaza kavuştu’..

Tüm belde ve ilçelere doğalgaz götüreceklerini ifade eden Bakan Dönmez, “İktidara geldiğimizde sadece 5 büyük şehrin merkez ilçelerinde doğalgaz kullanımı varken, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile 81 ilimizin tamamına doğalgazı götürdük. Yalova; ilk erken dönemlerimizde doğalgazı kullanan kentimiz oldu. İlimizde doğalgaz kullanmayan ilçemiz ve beldemiz kalmayacak” şeklinde konuştu.

‘Yalova’da iyi bir yönetim var’..

Yalova’nın küçük ama etkisi ağır bir şehir olduğunu dile getiren Bakan Dönemz, “Doğası, deniziyle, son zamanlarda sanayileşmedeki ortaya koyduğu performansla, tarımsal faaliyetlerle örnek alınacak bir şehir. Bu parlayan yıldıza bakanlık olarak gereken desteği vermeye hazırız. Özellikle belediyelerimizin kendi enerjisini üretme ile ilgili projeleri var. Belediyelerinde bu konudaki taleplerini bizlere iletmelerinde gereken desteği vereceğiz. Gördüğüm kadarıyla Yalova’da uygun bir yönetim sergileniyor. Hem yerel yönetimler hem meclisler hem de mülkü idaremiz kentin geleceğini birlikte planlamaya gayret gösteriyor. Özellikle hükümetimizin son dönemlerde yapmış olduğu mega projelerden bir tanesi Osmangazi Köprüsü ve Bursa’ya bağlanan çevre yolu. Bugün köprü ile İstanbul’un her an her ilçesinden buraya 1 saat içerisinde ulaşabiliyorsunuz. Bu jeolojik yanını Yalova şüphesiz avantaja dönüştürecek. Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımızla yapmış olduğumuz değerlendirmede, buraya yoğun bir sanayici ilgisi de var. Arkadaşlarımızda dediler ki, yüksek enerjili, yüksek teknolojili sanayinin gelmesini arzu ediyoruz. Yalova’ya yakışır yeni, yenilikçi teknolojileri getirmemiz gerekiyor. Öte yandan Yalova süs bitkiciliğinde de kendini aşıyor” diye kaydetti.

Bakan Dönmez’in Yalova’daki son durağı ise Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği oldu. Burada çocuklarla sohbet eden Bakan Dönmez ardından karayolu ile Yalova’dan ayrıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.