yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

YALOVA’NIN TANITIMINA BÜYÜK KATKI

YALOVA’NIN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
22.08.2022 14:31
0
A+
A-

 

  • YEKSAYDER tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yalova Yeşil Mavi Yol Bisiklet Festivali yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Çevre illerden gelen çok sayıda bisikletçi, Yalova’nın doğasına hayran kaldı.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

 

Yalova’da geçtiğimiz hafta sonu bisiklet festivali coşkusu yaşandı. Yalova Ekolojik Yaşam ve Doğa Sporları (YEKSAYDER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yeşil Mavi Yol Bisiklet Festivali’ne çevre illerden ve Yalova’dan çok sayıda kişi katıldı.

Kurtköy’deki Ormanika Kamp Tesisi’nde gerçekleştirilen festivalde iki gece kamp şeklinde konaklayan bisikletseverler, gece eğlence, gündüz ise doğada bisiklet sürmenin keyfini yaşadılar. Cuma günü Ormanika Kamp Tesisi’ne gelen katılımcılar, önce çadırlarını kurdular, ardından bisikletle Kapılıçınar Tabiat Parkı ziyareti yaptılar. Akşam yemeği sonrası yakılan kamp ateşi ve Utku Köşedear’ın şarkılarıyla coşan misafirler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzik eşliğinde eğlendiler.

Cunartesi günü Kurtköy-Ormanika Kamp Alanı-Yenimahalle-Termal-Gökçedere-Ortaburun Barajı çevresi-Teşvikiye-Akköy-Kadıköy-Kurtköy Ormanika-Kamp Alanı arasında yaklaşık 50 km.’lik tur yapan bisikletseverler, Yalova’nın doğa ve deniz manzarasına hayran kaldılar.

Festivalin son günü Kurtköy-Ormanika Kamp Alanı-Kadıköy-Orman İşletme-Yalova Sahil-Heykel-İDO-Yürüyen Köşk-Çiftlikköy Sahil-Mokamp-Çiftlikköy Sahil-Yürüyen Köşk-İDO- arasında 25 km’lik tur yapan bisikletseverler, güzel vakit geçirdiler. Pazar günü akşam saatlerinde misafirler, Yalova’dan mutlu ve güzel anılarla ayrıldılar.

YİĞİT’TEN TEŞEKKÜR..

Yeşil Mavi Yol Bisiklet Festivali’ni düzenlemek için yoğun çaba gösterip büyük emek harcayan YEKSAYDER Başkanı Ahmet Yiğit, festivale katılan, destekte bulunanlara teşekkür etti. Yiğit, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yalova’yı tanıtmak ve köylerinin ekoturizme kazandırılması kapsamında 2.’sini düzenlediğimiz Yeşil Mavi Yol Bisiklet Festivali’ni çok şükür kazasız belasız gerçekleştirdik. Önemli olan bu festivale katılan tüm misafirlerimizin mutlu bir şekilde ayrılmalarıydı ve onu da YEKSAYDER ailesi olarak başardık. Tüm katılımcıların festivali başarılı bulması bizleri de memnun etti. Biraz yorulduk ama her şey mükemmel oldu. Mutfak ve çay servisi kısmında çalışan arkadaşlarımızın da çok büyük emeği var. Bu güzel festivale süpürge aracı ve ses aracı desteği veren Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a, forma sponsoru olan (YATUB) Yalova Turizm Birliği Başkanı H.Sinan Acar’a, minibüs desteğinde bulunan Yalova Servis İşletmecileri Odası Başkanı Halil Ünver’e, su desteğinde bulunan Onur Ticaret’e ve Bahar Kasabı işletmecisi Turgay Bahar’a, festive katilan misafirlerimizi coşturan Yalova’ nin değerli ses sanatçısı Utku Köşedear’a ve YEKSAYDER ailemizin çok değerli üyeleri ile festivale renk katan tüm bisikletseverlere şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim.

YEKSAYDER, Yalova için çalışmaya devam edecektir. Biz; büyük bir aileyiz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.