yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4165
EURO
34,7855
ALTIN
2.399,97
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘YALOVA’NIN ÇÖZÜM YOLLARINI BİLİYORUZ’

‘YALOVA’NIN ÇÖZÜM YOLLARINI BİLİYORUZ’
23.03.2023 12:29
0
A+
A-

Eğitimci Oktay Çolak, Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıda, 28. dönem milletvekilliği aday adaylığını duyurdu.

  • ..”1999 yılından 2023 yılına kadar geçen süre tam olarak 24 yıl. Bu sürede deprem gören binalarımız 24 yıl daha yaşlandı. Peki biz gerekli tedbirleri aldık mı?”

..”Yalovamızın sadece turizm ve tarım değil; ulaşım, eğitim ve sanayideki sorunlarını ve çözüm yollarını da biliyoruz. Bu sorunların çözümünde bilimi, teknolojiyi, ortak aklı, siyaseti ve bürokrasiyi ortak paydada buluşturarak, Yalovamız ve geleceğimiz için çözüm üreteceğiz.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Eğitimci Oktay Çolak, 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı için İYİ Parti’ye başvuru yaptığını duyurdu. Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

‘14 Mayıs’ta sandıklara sığmayacağız’

Programda konuşan İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, “Genel başkanımıza söz veriyoruz. 14 Mayıs’ta sandıklara sığmayacağız. İYİ Parti iktidarına hazır olun, biz hazırız. Allah’ın izni ile Yalova’yı, ülkeyi yönetecek kadroları oluşturuyoruz. Bu anlamda da genel başkanımızın vizyonu ile hareket ediyoruz. Bugün diyoruz ki ‘Yalova’nın vekili yok’ maalesef. Artık Yalova’nın bir vekili olsun istiyoruz. Bizler müteahhit değişikliğinden sıkıldık. Bizler zihniyet değişikliği yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Deprem gerçeğine değindi

Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda başvuru belgesini İl Başkanı Osman Kendir’e teslim eden Oktay Çolak, konuşmasında deprem gerçeğine değindi. Çolak konuşmasında, “1999 yılından 2023 yılına kadar geçen süre tam olarak 24 yıl. Bu sürede deprem gören binalarımız 24 yıl daha yaşlandı. Peki biz gerekli tedbirleri aldık mı? Maalesef almadık, alamadık. Temennim okul öncesi eğitimden başlayarak her kademede çocuklarımızı ve gençlerimizi deprem ve afetler konusunda bilinçlendirmektir” dedi.

‘Tarım bizim geleceğimizdir’

“Yalova’da yaklaşık 30 bin hektarlık bir tarım alanı bulunmaktadır” diyen Çolak, “Yalovamızın tarım sektöründe de pek çok sorunla karşı karşıya kaldığını görmekteyiz. Bunların başında iklim değişikliği de gelmektedir. Son yıllarda yaşanan kuraklık, sel ve dolu gibi afetler tarımsal faaliyetlerimizi olumsuz etkilemektedir. Ayrıca arazi yapısı ve parçalanması da tarımsal verimliliği düşürmektedir. Üreticiler, ürünlerini yeterince değerlendirememektedir. Yalova’nın tarım sektörü büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak bu potansiyeli değerlendirmek için hepimize görevler düşmektedir. Sorunları görmezden gelmek yerine yeni fikirler üretip farklı çözüm yolları üretmeliyiz. Tarım bizim geleceğimizdir. Yalovamızın sadece turizm ve tarım değil; ulaşım, eğitim ve sanayideki sorunlarını ve çözüm yollarını da biliyoruz. Bu sorunların çözümünde bilimi, teknolojiyi, ortak aklı, siyaseti ve bürokrasiyi ortak paydada buluşturarak, Yalovamız ve geleceğimiz için çözüm üreteceğiz. Üreteceğimiz çözümlerle Yalova’yı daha güçlü, daha saygın ve daha mutlu bir şehir haline getirmek için gece gündüz demeden çalışacağız” şeklinde konuştu.

‘Çıktığım bu kutlu yolda desteklerinizi bekliyorum’

Çolak sözlerini şöyle tamamladı: “Yalovamız için derdimiz ortak, paydamız ortak, çünkü tek bir Yalovamız var. Bizim siyasetimiz ‘önce millet, önce memleket’ diyenlerin siyasetidir. 21. yüzyılın ruhuyla; bilimden sanata, sanayiden teknolojiye, her alanda üreten, zengin, mutlu ve güçlü bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. İyi ve cesurlar hareketinin lideri Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in önderliğindeki partimiz; Türk milletine güvenen, açık, dürüst ve hesap verilir bir harekettir. Bizim partimiz; Türkiye’dir. Temsil ettiği ilkeler; umut, kararlılık, adalet, gelecek, bilgi, zenginlik, cesaret ve medeniyet olan, vizyonuna, misyonuna inandığım ve güvendiğim Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in önderliğinde İYİ Parti’nin neferi olarak Yalovamıza ve ülkemize hizmet etmek için çıktığım bu kutlu yolda desteklerinizi bekliyorum. Hep beraber İYİ olacağız.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.