yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

‘YALOVA’MIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİN HEYECANLIYIZ’

‘YALOVA’MIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİN HEYECANLIYIZ’
28.04.2022 17:53
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın himayesinde Yalova Valiliği’nde gerçekleşen imza töreninde; Yalova Makine İhtisas OSB ve MARKA arasında Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) sözleşmesi imzalandı. Bakan Varank’ın yanı sıra Yalova Valisi Muammer Erol, Milletvekili Meliha Akyol, MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir de imza töreninde hazır bulundu.

Protokol töreninde konuşan Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “2019 yılında Yalova’da Sanayi Becerilerinin Gelişimi ve Dönüşümü için Yalova Makine OSB İstihdam Stratejisi Yol Haritası Raporu hazırladık. Rapor sonucuna göre 3 stratejik eksen bulunmaktadır. Bunlar; İnsan Kaynakları Destek Birimi, OSB Akademi-Yaşam Boyu Eğitim ve Meslek Eğitim Merkezi ile Yalın ve Dijital Üretim Merkezi Model Fabrika’dır. Yılda ortalama 438 eğitim ile 4380 sertifika verilmesini hedefliyoruz. Yalova’mız ve gençlerimiz için çok heyecanlıyız. Burada her projemize destek veren ve üniversitemiz ile yaptığımız imza töreninde olduğu gibi bu projemizin imza töreninde de bizleri yalnız bırakmayan Sayın Bakanımıza, vizyonu ve desteğiyle bizlerin işini kolaylaştıran Sayın Valimize ve Sayın Milletvekilimize çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Yenilikçi ve modern..

Projenin, OSB’nin 5Y felsefesinde yer alan Yerli, Yenilikçi ve Yalın anlayışıyla ilerleyeceğini dile getiren Özdemir, “Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde; Autocad, Solidworks, Cad-Cam Teknik Resim ve Çizim Eğitimleri, Endüstriyel Otomasyon, PLC ve SCADA Eğitimleri, Robotik kodlama, Sensör Teknolojileri ve Endüstri 4.0 Eğitimleri, Dış Ticaret, Satın Alma, Satış ve Pazarlama Yönetimi Eğitimleri, Problem Çözme, Yalın Üretim, Kaizen, Performans ve Zaman Yönetimi Eğitimleri, Proje yazma, Kurumsal Planlama ve PMP Eğitimleri, Robot Kol Sistemleri, Kaynak Simülatörleri, SCADA sistemleri, yeni nesil CNC Makine Simülatörleri ve eğitim setleri, bilgisayar destekli imalat ve tasarımlarına yönelik yenilikçi ve modern tasarımların geliştirilebileceği eğitim modülleri kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, Vali Erol ve Milletvekili Akyol da projenin nitelikli istihdam için çok önemli olduğunu dile getirdiler.

Projede ne amaçlanıyor?

Bu sözleşmeye göre; Yalova Nitelikli İstihdam Merkezi Projesi, Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde yaşam bulacak ve MARKA tarafından desteklenecek. Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) gençlere umut olacak. Üretim tesislerinin en önemli sorunu olan nitelikli çalışan istihdamı konusunda Yalova’da yaşayan özellikle genç işsizlerin, bu projeyle kurulacak eğitim merkezinde sanayi sektörüne yönelik istihdam garantili mesleki eğitimleriyle, sanayi için gerekli nitelikler edindirilerek iş gücüne katılımları sağlanacak.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.