yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3901
EURO
34,7461
ALTIN
2.406,40
BIST
10.195,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘YALOVA’MIZ ENKAZ ALTINDA KALMASIN’

‘YALOVA’MIZ ENKAZ ALTINDA KALMASIN’
04.07.2022 19:27
0
A+
A-

İmar revizyonu sayesinde yıkılması muhtemel 2 bin 500 adet riskli binada ikamet eden vatandaşların depreme dayanıklı konutlara yaşamaya başlayacağını duyuran Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, yanlış beyanatlar verilerek kamuoyunun yanıltıldığını ifade etti.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İmar revizyonu ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, revizyon sayesinde yıkılması muhtemel 2 bin 500 adet riskli binada yaşayan vatandaşların depreme dayanıklı konutlara kavuşacağını duyurdu. 5 ve 6 katlı binaların bulunduğu yerlere ait imar revizyonunu öngören teklif, komisyonunda görüşüldükten sonra Ağustos ayı Yalova Belediye Meclisi’ne sunulacak.

‘KAMUOYUNUN KAFASINI KARIŞTIRMAYIN’..

Yanlış beyanatlar verilerek kamuoyunun yanıltıldığını söyleyen Tutuk, “Vefa Salman’ın bir açıklamasında, ‘Yalova’ya ihanet ediliyor’ cümlesini kurması çok kritik bir cümle. Yalova’ya kimlerin ihanet ettiğini en iyi kamuoyu biliyor. Ama Başkan’ın açıklamalarına bir konuda katılıyorum. Yalova deprem bölgesinde bulunan bir il. Bu doğrudur. Hemfikiriz ve ben de ‘Yalova deprem bölgesidir’ diyorum. Ben, ‘5-6 katlı binalarda eğer acilen kentsel dönüşüme girilmezse deprem olduğunda yıkılacak’ diyorum. Yıkılmayacağını iddia eden varsa bize bunu anlatsın. Yaklaşık 2 bin 500 adet 5-6 katlı bina yıkılmasın diye; kentsel dönüşüme sokarak depreme dayanıklı şekilde yeniden inşa edilmesini istiyoruz. Biz bütün Yalova’ya 6 kat vermiyoruz. Kimse yanlış beyanatlarla kamuoyunun kafasını karıştırmaya kalkmasın” dedi.

‘YALOVA’YA 1 DAİRE FAZLA EKLEMİYORUZ’..

Yalova enkaz altında kalmasın diye uğraştıklarını dile getiren Tutuk, şunları söyledi: “Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nin altındaki bölgeye 6 kat imar verildiği sözleri yalan. Biz sadece 6 katlı binaların olduğu caddelere 6 kat, 5 katlı binaların olduğu yerlere de 5 kat veriyoruz. 4 kat ve 3 kat olan yerlere 6 kat imar verdiğimiz falan yok. Bunu depreme yakınlarını kurban vermiş birisi olarak söylüyorum. Başka insanlarımızı depremde kaybetmemek için bunu yapıyoruz. Halkımız ölmesin. Yalova halkı enkaz altında kalmasın diye yapıyoruz. O nedenle 6 katlı binalar yıkılsın ve yerine depreme dayanıklı 6 katlı binalar yapılsın istiyoruz. Yalova’ya 1 daire fazla eklemiyoruz. Donatıya takılmak diye bir şey söz konusu değil. Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nin altında kaç daire varsa o sayıda daire kadar imar hakkı veriyoruz. 2018 deprem yönetmeliğine uygun, radyal temel, perde duvarları olan, C30 beton kullanılan, depreme dayanıklı halde binaların yapılmasını istiyoruz. ‘Biz bunu istemiyoruz’ diyen varsa çıksın, açıklama yapsın. ‘6 katlı binalar yıkılıp 6 katlı binalar yapılmasın; bırakın deprem olsun, bu binalarda kalanlar ölsün’ diyen varsa bunu çıkıp kamuoyuna açıklasın.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.