yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

YALOVA’DAKİ HASTANELER BEBEK DOSTU OLDU

YALOVA’DAKİ HASTANELER BEBEK DOSTU OLDU
08.09.2022 15:10
0
A+
A-

 

  • İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Yalova’daki tüm hastanelerin bebek dostu olduğu açıklandı. Bebek dostu sağlık kuruluşları çalışmalarını başarıyla yürüten Altınova Devlet Hastanesi’ne  ‘Bebek Dostu Ünvanı’ verildi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Yalova’daki tüm hastanelerin bebek dostu olduğu açıklandı. Bebek dostu sağlık kuruluşları çalışmalarını başarıyla yürüten Altınova Devlet Hastanesi’ne  ‘Bebek Dostu Ünvanı’ verildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre konuyla ilgili şu sözlere yer verildi: “Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Emzirmenin korunması, özendirilmesi, desteklenmesine ve hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesine yönelik olarak, Bakanlığımız tarafından 1991 yılından beri Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı yürütülmektedir. Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında; tüm Türkiye’de gebelik döneminden itibaren başlanarak annelere, ilk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında da uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar bebeklerini emzirmeleri tavsiye edilmekte, aynı zamanda 6. aydan sonra da bebeğini, anne sütü ile birlikte, uygun tamamlayıcı besinlerle nasıl besleyeceği aktarılmaktadır. Ayrıca anne sütü muadillerinin pazarlanmasına ilişkin uluslararası yasaya göre bebeklere 6. ayını doldurana kadar anne sütü dışında hiçbir yiyecek ve içecek önerilemez. Kısaca Mama Kodu olarak adlandırılan yasa; formüle bebek maması dahil anne sütü muadillerinin, aynen ya da ilavelerle, kısmen ya da tamamen anne sütü yerine kullanılmasının uygun olduğu söylenerek pazarlanan ya da başka biçimde tanıtılan, biberonla verilebilecek ek gıdalar dahil diğer süt ürünlerinin, yiyeceklerin ve içeceklerin, ayrıca biberonların ve emziklerin pazarlanmasını ve bununla ilgili faaliyetleri kapsamaktadır. Mama koduna uyum anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programının da temellerinde yer almakta olup, program çerçevesinde verilen bebek dostu hastane, bebek dostu il ve altın bebek dostu il unvanlarının alınması ve devamı koda tam uyumu gerektirmektedir. Bu kapsamda bebek dostu sağlık kuruluşları çalışmalarını başarıyla yürüten Altınova Devlet Hastanesi’ne  ‘Bebek Dostu Ünvanı’ verilmiş olup,  plaketi takdim edildi.  Altınova Devlet Hastanesi’ne bu ünvanın verilmesi ile altın bebek dostu il olan ilimizdeki tüm hastaneler, bebek dostu ünvanına sahip olmuştur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.