yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4542
EURO
34,6446
ALTIN
2.391,36
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

YALOVA’DA MİLYARLIK VURGUN!

YALOVA’DA MİLYARLIK VURGUN!
26.02.2024 10:14
0
A+
A-

YALOVA EMNİYETİ, 1 MİLYAR TL’LİK HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDEN ÇETEYİ ÇÖKERTTİ!

  • Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan teknik, fiziki takip ile istihbarı çalışmalar sonucunda Altınova’da faaliyet gösteren oto lastik, petrol istasyonu, işçi servisi işletmeciliği ve çiçek yetiştiriciliği yapan şahısların bir araya gelerek suç işlemek amacıyla örgüt kurarak fahiş miktarlarda faiz karşılığında vatandaşları borçlandırmak suretiyle tefecilik suçunu işledikleri tespit edildi..

Haber/ Zeynep TAŞTAN

Faiz borcuna batan esnaflara baskı kurarak borçlulara senet imzalattırdıkları, borç karşılıklarını ise bazen nakit bazen de işyerlerine ait mallarını, araçlarını, şirketlerini, gayrimenkullerine hile ve cebren ele geçirerek yağma suçunu işledikleri, borcunu aksatan şahıslara karşı silahla tehdit, ikametin kurşunlanması, 6136 SKM, genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi, tehdit ve hakaret suçlarını işlemek suretiyle korku oluşturdukları,  esnafları sindirdikleri, ayrıca kurdukları sanal şirketlerin banka hesapları aracılığıyla ticari alışveriş yaptıkları görüntüsü vererek  yüzde 12 bedel ile sahte fatura düzenledikleri, şüphelilere ait 2014 yılından günümüze kadar açılıp kapatılan şirket hesaplarının incelenmesi sonucu takribi 1 milyar TL tutarında haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Altınova ve Çiftlikköy ilçeleri ile Kocaeli, Sakarya ve Bursa illerinde Çakar Suç Örgütüne yapılan eş zamanlı operasyonla 14 adreste arama yapıldı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; 4 adet menşei belli olmayan 7,65 ve 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı olduğu değerlendirilen tabanca, 2 adet yivsiz av tüfeği, 1369 adet 7,65 mm ile 9 mm çaplarında fişek, 39 adet kurusıkı tabanca fişeği, borçlulara ait 22 adet gizlenmiş senet, 18 adet gizlenmiş vaziyette cirolanmış çek, 9 adet örgüt lideri tarafından çeşitli kişilere verilmiş tapu, 4 adet firmalara ait kaşe, borçlulara ait el konulan araca ait 2 adet plaka, 550 bin TL işyerinde gizlenmiş nakit para, 17,26 gr esrar maddesi, borçlulardan el konulmuş 1 adet Renault Zoe marka araç, borçluların borç takibinde kullanılan 2 adet ajanda çeşitli doküman ve 15 adet dijital materyale el konuldu. Operasyon ile ilgili olarak Y.Ç., E.Ç., M.B., E.K., E.İ., G.K., M.D., H.B., isimli şahıslar yakalandı.  Yalova Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü nezdinde yürütülen tahkikat neticesinde 8 şahsın gözaltına alınarak adli mercilere mevcutlu olarak sevk edilmesine müteakip M.B., E.İ., M.D., H.B. ve G.K. isimli 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  Y.Ç, E.Ç ve E.K. isimli 3 şüpheli ise tutuklandı. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Halkımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden, haksız kazanç elde ederek vatandaşlarımızı ekonomik olarak zor durumda bırakan organize suç örgütlerine yönelik çalışmalarımız aralıksız ve kararlılıkla sürdürülecektir” denildi.

BAKAN ALİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA..

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise operasyon ile ilgili kamuoyunu bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, “Yalova merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘KAFES-47’ operasyonlarında, bölgede ‘Çakar’ olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda örgütün elebaşlarından Y. Ç. ve E. Ç.’ninde içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 8 şüpheli yakalandı. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, tek tek kafese koyacağız” dedi.

‘MİLLETİMİZİN DUASI SİZLERLE’..

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Yalova İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Yalova merkezli Kocaeli, Sakarya ve Bursa’da düzenlenen operasyonlarda Yalova’da Çakar olarak bilinen Organize Suç Örgütü üyesi şüphelilerin; Altınova ilçesinde faaliyet gösteren oto lastik, petrol istasyonu, işçi servisi işletmeciliği ve çiçek yetiştiriciliği yapan şahısların bir araya gelip, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak fahiş miktarlarda faiz karşılığında vatandaşlarımızı borçlandırarak tefecilik suçunu işledikleri, faiz borcuna batan esnaflara baskı kurarak borçlulara senet imzalattırdıkları, borç karşılıklarını ise bazen nakit bazen de işyerlerine ait malları, araçları, şirketleri, gayrimenkulleri cebren ve hileyle ele geçirerek yağma suçunu işledikleri, borcunu aksatan şahıslara karşı silahla tehdit, ikametin kurşunlanması, genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi, tehdit ve hakaret suçlarını işlemek suretiyle korku oluşturdukları, esnafları sindirdikleri ve kurdukları sanal şirketlerin banka hesapları aracılığıyla ticari alışveriş yaptıkları görüntüsü vererek belirli bir bedel ile sahte fatura düzenledikleri ve şüphelilere ait 2014 yılından günümüze kadar açılıp kapatılan şirket hesaplarının incelenmesi sonucu yaklaşık 1 milyar TL tutarında haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizlerle.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.