yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

YALOVA TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR!

YALOVA TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR!
15.12.2023 17:16
0
A+
A-

TÜRKİYE’NİN EN KÜÇÜK MESCİDİ RESTORE EDİLİYOR

 SONA GELİNDİ

  • Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda yapılan tescilin ardından İl Özel İdaresi tarafından restore çalışmalarına başlanan Hacı Muratlar Mescidi’nde sona gelindi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Fevziye köyünde bulunan tarihi Hacı Muratlar Mescidi, İl Özel İdaresi tarafından restore ediliyor. 100 yaşını geçkin ve Türkiye’nin en küçük mescidi olan Hacı Muratlar Mescidi’nin çalışmalarında sona gelindi. İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, en kısa zamanda mescidin restorasyon çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.

‘TÜRKİYE’NİN EN KÜÇÜK MESCİDİ’

Konuyla ilgili konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “Hacı Muratlar Mescidi, Bağdadi tekniği ile inşa edilmiş bir mescit. 100 yılı aşkın bir tarih günümüze kadar ulaşmış. Hacı Muratlar Mescidi olarak adlandırılan bu tarihi yapı, ülkenin en küçük mescitlerinden biri olması vasfı ile de çok değerli. İlimizdeki tarihi ve kültürel mirasları ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin en küçük mescidi Hacı Muratlar Mescidi’nin restorasyonu tamamlanmak üzere. Çok yakında Hacı Muratlar Mescidi’nde buluşmak dileğiyle” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.