yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2640
EURO
34,7427
ALTIN
2.392,95
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

YALOVA LİSESİ NİHAYET!

YALOVA LİSESİ NİHAYET!
12.10.2022 17:09
0
A+
A-

 

  • İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin Yalova Lisesi ile ilgili açıklamaları, tarihi Yalova Lisesi’nin yeniden inşa edileceğinin kesinlik kazanması, lise mezunları arasında ve kamuoyunda memnuniyetle karşılandı.

 

  • Yalova Lisesi binası ile ilgili Bakanlık’tan onay geldiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, yaptığı açıklamada, ”Valimiz Muammer Erol’un önderliğinde Bakanlığımız ile bu konu hakkında görüşmeler gerçekleştirdik. Bakanlığımız son noktayı koyarak Yalova Lisesi’nin onayını verdi” demişti.

 

  • Projenin ihalesinin yapıldığını ve ödeneğin hazır olduğunu ifade eden Akmeşe’nin açıklamalarının ardından, yıkım öncesi yaşanan çelişkilerin ve lisenin adı üzerine yapılan tartışmaların artık bir son bulması bekleniyor.

…………………

  • Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, haftalar önce HABERCİ aracılığı ile Yalova kamuoyuna müjdelemişti: “Eğitim formatı her ne olursa olsun, tarihi lisemizin adı, tarih boyunca olduğu gibi, ilk haliyle korunacak. Yani, YALOVA LİSESİ adı orijinal haliyle yaşatılacak.”

 

  • Haber / Zeynep Taştan

Proje çizim işlemlerinin sonuçlanması ve inşaata başlanması ile birlikte en geç 2 yıl içerisinde Yalova Lisesi’nin yeniden Yalova’ya ve Yalovalılara kazandırılacak olması halk arasında sevinçle karşılanırken, “Lisemiz sadece yeni bir bina olmakla kalmamalı, siyasiler verdikleri sözleri tutarak hem Yalova Lisesi’nin adını tarihi kimliği ile birlikte korumalı, hem de liseye emek veren, katkı sunan isimlerin anılarını (Selçuk Ergin Spor Salonu, Karaalioğlu Yemekhanesi gibi) aynen yaşatmalı”  diyen Yalovalılar, çizim ve yapım projelerinin bir an önce sonuçlanmasını, inşaatın tamamlanıp eğitim-öğretime açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler.

  • Lisenin adı iki kez değiştirilmiş (Anadolu ve Proje Lisesi ilaveleri ile) kamuoyu büyük tepki göstermişti..

Bilindiği gibi yıkım öncesi tarihi Yalova Lisesi’nin adı önce Yalova Anadolu Lisesi, ardından Yalova Proje Lisesi olarak değiştirilmiş, şehrin en önemli tarihi kimliklerinden biri olan Yalova Lisesi adına ilaveler getirilmesi farklı kesimlerden tepkilere yol açmıştı.

  • Milletvekili Büyükgümüş, HABERCİ aracılığı ile kamuoyuna söz vermişti..

Gelişmeler sonrası kendisine yöneltilen bir soru üzerine HABERCİ’ye açıklamalarda bulunan milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Lisemizin değerli mezunlarının, Yalova halkının hiçbir kuşkusu olmasın. Yeni binamız inşa edildiğinde tarihi lisemizin adı orijinal haliyle korunacak, emek veren insanların soyadları (Ergin ve Karaalioğlu) yeni lisemizde sonsuza kadar yaşatılacak. Eğitim formatı her ne olursa olsun, tarihi lisemizin adı tarih boyunca olduğu gibi ilk haliyle korunacak” demişti.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.