yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘Yalova gençliğine güvenimiz tam’

‘Yalova gençliğine güvenimiz tam’
10.03.2022 15:27
0
A+
A-

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emirhan Balkaya, gençliğin gayreti ile 2023 yılı hedeflerine hızla ilerlediklerini ifade etti. Balkaya, Yalova ve ülke gençliğine dair de değerlendirmelerde bulundu..

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emirhan Balkaya, HABERCİ’nin sorularını yanıtlayarak, gençliğin 2023 hedeflerinden neler beklediğini anlattı. Balkaya, her geçen gün üye sayılarında artış yaşandığını söyleyerek, Yalova’da 4 bin 500 genç üyeye ulaştıklarını dile getirdi.

‘Genç milletvekilimiz Yalova’nın kazanımıdır’

AK Parti siyaseti ile gençlerin hak ettiği değeri kazandığını ifade eden Balkaya, “AK Gençlik olarak temel hedefimiz geleceğe kararlı adımlarla yürüyen, ilkeli ve sağduyulu çizgisi ile akademik anlamda kendisini yetiştirmiş ülkesine ve milletine hizmet etme duygusuna sahip bir gençlik profili oluşturmaktır. Partimiz gençliğe değer veren politikalar üretiyor. Bugün şehrimizde genç bir milletvekilimizin olması hiç şüphesiz bu politikaların ve şehrimizin büyük bir kazanımıdır. Yalova gençliği eğitim ve kültür seviyesi yüksek dinamik bir kitleye sahip. Bizim hedefimiz bu kitleyi daima aktif tutarak üretken bir gençlik anlayışıyla şehrimiz siyasetine katkı sağlamaktır. Yalova gençliğinin sağduyusuna her zaman inanıyoruz. Şehrimizin gençliğine olan güvenimiz tam. Sahadan aldığımız dönütler Yalova gençliğine hizmetlerimizin olumlu karşılığını veriyor. AK Gençlik olarak biz her zaman sahada çalışmalar yapan ve gençlerle birebir temas kurarak onlarla diyaloğu daima açık tutan bir teşkilatız. Alanında uzman kadroların eğitimleri teşkilatlarımıza düzenli olarak verilmekte ve bu hizmet gençlerin eğitim ve kültür seviyesini arttırmaktadır, bu durum hiç şüphesiz genç siyasetçilerin yerel, ulusal hatta uluslararası meselelere daha profesyonel bir bakış açısıyla bakmasına yardımcı olmaktadır” dedi.

‘Yalova’da genç ve dinamik bir nüfus var’

“Biz bütün hizmetlerimizde ülkemizin ve şehrimizin her bir gencinin siyasete katkı sağlayacağı düşüncesiyle hareket ediyoruz” diyen Balkaya, “Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği destekle, gençliğe yapılan bir hizmetin ülke geleceğine yapılan büyük yatırımlara eşit olduğu kanaatindeyiz. Bu bağlamda bizim temel hedefimiz şehrimizin bütün gençliğini kucaklayarak, Yalova’nın güçlü bir genç profili ortaya koyduğunu göstermek ve şehrin dinamik genç nüfusunu siyasete ve AK Parti kadrolarına kazandırmaktır. Yalova’nın spor, sanat, bilim ve sosyal faaliyetler açısından gençlerin ortak paydası bir şehir haline dönüşeceği ve ülkemiz gençliği için bir marka değeri oluşturacağı ve bu çizgide bir gençlik başkenti potansiyeline sahip olabileceğinin farkındayız. Bunu bütün gençlerimizle kucaklaşarak başarabileceğimize inanıyoruz, bu birlikteliği sağlamak bizim en temel prensibimiz” diye konuştu.

‘Bayrak asıyoruz, kapı kapı dolaşıyoruz, hizmet ediyoruz’

Gençlerin siyaset yapmasının makul görülmediği bir toplumda siyaset yaptıklarını belirten Balkaya, “Hem siyaset yapmanın hem de rozetini yakamıza taktığımız partinin sorumluluğunu taşıyoruz. Ağır bir yükümüz, büyük bir iddiamız var: ‘Biz bu ülkenin vicdanıyız’ diyoruz, yola böyle çıkıyoruz. Genciz, söylenemeyeni söyleyecek cesarete, yapılamayanı yapacak yürekliliğe sahibiz. İlk aşkı, kavgayı, dostluğu, isyanı en uçta yaşadığımız birbirimize en çok sahip çıktığımız yaşlardayız. Muhteşem bir maziyi daha muhteşem bir istikbâle bağlayan bir köprü olmak uğruna koşuşturuyoruz, bayrak asıyoruz, kapı kapı dolaşıyoruz, hizmet ediyoruz. Adaletsizliğe, hukuksuzluğa başkaldırıp, bir şeyler üretmek için hiçbir karşılık beklemeden çabalıyoruz. ‘Zaman bendedir ve mekân bana emanettir’ şuurunda hareket ediyoruz. Ayrıca, ‘Kimse sizi ciddiye alıyor mu’ diye soranlara da teessüflerimizi iletiyoruz. Bize ‘Şöyle kenarda oynayın, koridorda koşmayın’ diyeni hiç duymadık. Hem yarın hem bugün olduğumuzu iddia ediyoruz, ona göre davranıyoruz.”

‘En büyük destek gençlerden’

AK Parti’ye en büyük desteğin gençlerden geldiğini dile getiren Balkaya, “2023 seçimlerinde ilk defa oy kullanacak gençlere yönelik aktiviteleri sürekli ileriye taşıyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren gençlerimizin isteklerini dinliyor ve buna yönelik hızlıca aksiyon alıyoruz. Onlardan gelen talepleri hızlıca yerine getiriyoruz. Gençlerle en güçlü iletişimi kuran parti AK Parti’dir. Gençlerin lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova ve Türkiye genelinde en yüksek oyu hem ilk defa oy kullanacak seçmenden hem de tüm gençlerimizden alacak. Bunu gençlerle bir araya geldiğimizde çok net bir şekilde görebiliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya koyulan idealleri gençlerimize yönelik çalışmaları daha da artırarak geleceğe taşıyacağız” dedi.

Gençlerin istediği şehir kütüphanesi çok yakında

Balkaya, gençlerle hemhal olduklarını kaydetti. Gelen talepler doğrultusunda şehir kütüphanesinin yetersiz olduğunu ilgili mercilere ilettiklerini de söyleyen Balkaya, “Hem sahada hem de masada çalışmalarımızı sürdürürken, Yalova’nın her kesiminden genç kardeşlerimizle de muhabbet etme fırsatı buluyoruz. Gençlerin en çok dertlendiği bir konu da şehir kütüphanesinin olmaması ve mevcut kütüphanenin yetersiz kalmasıydı. Bununla ilgili öğrenci kardeşlerimiz bizlere ulaştılar. Bazı STK’lardan da kütüphanenin yetersizliği ile ilgili talepler oldu. Biz de bu şehirde yaşayan gençleriz. Bu konuyu milletvekillerimize, belediye başkanımıza, il başkanımıza ve yetkililerle ilettik. Kütüphane ile ilgili bir çalışmanın yapıldığı haberini genç kardeşlerimize vermek isterim. Nasip olursa yakın zamanda şehrimiz güzel, donanımlı ve modern bir kütüphane kazanacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.