yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4221
EURO
34,4442
ALTIN
2.488,21
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
23°C
Yalova
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

YALOVA EMNİYETİNDEN ZEHİR TACİRLERİNE DARBE ÜSTÜNE DARBE

YALOVA EMNİYETİNDEN ZEHİR TACİRLERİNE DARBE ÜSTÜNE DARBE
01.04.2022 15:24
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü; Teknik Takip Analiz ve Değerlendirme Büro Amirliği ile Narkotim ekipleri tarafından; il geneli ve geçiş güzergahlarında uyuşturucu madde nakli, sevkiyatı, ticareti ve kullanımı ve sokak düzeyinde, torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyonel çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. İl genelinde yapılan çalışmalarda 34… plakalı araç, şüphe üzerine durduruldu. Araç ve sürücüsü Ş.A. isimli şüpheli şahsın gerçekleştirilen aramalarında; 2 kilogram metamfetamin maddesi ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Ekip görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alınan araç sürücüsü Ş.A. hakkında düzenlenen uyuşturucu madde ticareti yapmak suçu ile ilgili olarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CEZAEVLERİNE GÖNDERİLDİLER..

72… plakalı araç ve araçta bulunan M.C. B. ve S.A. isimli şüpheli şahıslar üzerinde gerçekleştirilen aramalarda; araç içerisinde 3 parça halinde; 7.64 gram eroin maddesi,

3 adet sentetik ecza grubu tablet hap ele geçirildi. Ekip görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alınan M.C. B. ve S.A. isimli şüpheli şahıslar hakkında Şube Müdürlüğü tarafından kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak suçundan işlem gerçekleştirildi.

16… plakalı araç ve araçta bulunan R.A. ile İ.G. isimli şahıslar üzerinde yapılan aramalarda; 210 gram metamfetamin maddesi, 1 adet tabanca, 14 adet 7.65 mm çapında  fişek ele geçirildi. Ekip görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alınan R.A. ile İ.G. isimli şüpheli şahıslar haklarında düzenlenen uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EMNİYET GÖZ AÇTIRMIYOR..

34… plakalı araç ile araçta bulunan H.K.A. ile S.K. isimli şüpheli şahısların üzerinde yapılan aramalarda; 130 gram esrar maddesi ele geçirildi. Ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alınan şüpheli şahıslar haklarında düzenlenen uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan adli makamlara sevk edildiler. 07… plakalı araç ve araçta bulunan M.A. isimli şüpheli şahsın üzerinde yapılan aramada; 10,06 gram skunk maddesi ele geçirildi. 16… plakalı araç ve araçta bulunan M.B. isimli şüpheli şahıs üzerinde gerçekleştirilen aramada; 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ele geçirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yakalanarak gözaltına alınan şüpheli şahıslar hakkında; kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak ve 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındaki kanuna muhalefet suçundan işlem gerçekleştirildi.

‘DUR’ İHTARINA UYMADILAR..

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim ekipleri tarafından il genelinde torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar esnasında şüphe üzerine durdurulmak istenen şahıslar ekip görevlileri dur ikazına uymayarak yaya olarak kaçmaya başladılar. Kovalama esnasında uyuşturucu madde olabileceği değerlendirilen şüpheli paket yol güzergahına attılar. Ekip görevlileri tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilen ve gözaltına alınan şahısların kaçış güzergahı, üzerleri ve ikametgah aramalarında;  292 gram metamfetamin maddesi, 6,54 gram sentetik kannabinoid maddesi, 9,45 gram esrar maddesi,  21 adet sentetik ecza grubu tablet hap,  1 adet 7,65 mm  çapında tabanca, 26 adet tabancaya ait mermi ve 2 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi. Ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alınan T.Ö. E.Ç. isimli şüpheli şahıslara Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan işlem yapılarak adli makamlara sevk edildi.  Y.Ö. Ö.G. isimli şüpheli şahıslara kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak suçu ile 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındaki kanuna muhalefet suçundan işlem gerçekleştirildi. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, “Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız aralıksız ve kararlılıkla sürdürülecektir” denildi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.