yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

YALOVA BELEDİYESİ’NDE DEVİR TESLİM

YALOVA BELEDİYESİ’NDE DEVİR TESLİM
05.04.2024 17:35
0
A+
A-

MEHMET GÜREL GÖREVİNE RESMEN BAŞLADI

‘YALOVA HALKININ EMRİNDEYİM’

  • Yalova Belediyesi’nde gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından Belediye Başkanı Mehmet Gürel, başkanlık koltuğuna oturdu.

..”Belediye başkanı olarak Yalova halkının hepsinin emrindeyim. Görevimiz budur. Özellikle idari ve mali açıdan belediyemizin mevcut halinin denetlenmesini resmi makamlardan rica edeceğiz.”

..”Belediyemizin kasasında bulunan para 2 milyondur. 38 milyon TL İller Bankası’nda katkı payı gelmiştir. Doğal olarak elimizde 40 milyon TL bütçe vardır.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediyesi’nde devir teslim töreni gerçekleşti. Geçtiğimiz Çarşamba günü mazbatasını alan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, başkanlık koltuğuna oturdu. Mehmet Gürel’e başkanlık makamını Mustafa Tutuk’u temsilen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Naim Ardıç devretti. Gürel’i ailesi, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, CHP İl Başkanı Erdem Doğancı ve parti mensupları da yalnız bırakmadı.

Mali durum denetlenecek

Çiçeklerle karşılanan Gürel, destek verenlere teşekkür ederek, şöyle bir konuşma yaptı:

“Belediyeyi şeffaf, çağdaş, vizyoner ve adil bir şekilde yönetmeye gayret edeceğiz. İçiniz rahat olsun. Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimi kazandık ama yalnız değildik. Bize güç veren Yalova’daki tüm Cumhuriyetçi, demokrat, sağcısı, solcusu Yalova halkıdır. Yalova halkı daha iyi bir yönetim için birleşmiştir. Belediye başkanı olarak Yalova halkının hepsinin emrindeyim. Görevimiz budur. Özellikle idari ve mali açıdan belediyemizin mevcut halinin denetlenmesini resmi makamlardan rica edeceğiz. Araya bayram gireceği için bir gecikme olacak. Dün itibariyle Mali Müşavirler Odası’ndan mali anlamda da mevcut durumun bir röntgenini çıkarmak için, kamuoyuna karşı daha şeffaf olmak için, herkesi doğru şekilde bilgilendirmek için bir denetleme anlaşması yaptık.”

‘Elimizde 40 milyon TL bütçe var’

Mali raporu kamuoyuyla paylaşacağını söyleyen Gürel, “Mali anlamda genel durum şudur; belediyemizin şu anda 1 buçuk milyara yakın borcu vardır. 1 buçuk milyarlık borcun yaklaşık 500 milyarlık kısmı isale hattı çalışmasından gelen mecburen de bütçede yer alan borçtur. Bu borcun 190 milyonu, önümüzdeki günlerde artabilir. 190 milyonu özel piyasaya borçtur. Belediyemizin personelinin bu aylık maaş ve ikramiye gideri 71 milyondur. Belediyemizin kasasında bulunan para 2 milyondur. 38 milyon TL İller Bankası’nda katkı payı gelmiştir. Doğal olarak elimizde 40 milyon TL bütçe vardır. 71 milyon TL’lik de personel birikmiş ikramiyesi ve mevcut maaşları vardır” dedi.

‘Çalışmalar aynı şekilde devam edecek’

“İçiniz rahat olsun, bütün zorlukları aşarız” diyen Gürel, sözlerini şöyle tamamladı: “İyi niyetimiz bakidir. Yalova Belediyesi’nin borcu Yalova halkının borcudur. Birazcık zamana ihtiyacımız var. ‘Yapsınlar da göreyim’ diye açıklama yaptıkları her projeyi yapacağız. Yalova halkı bize güvensin. Yalova’nın faydasına olan her projeyi samimiyetle, el birliği ile yapacağız. Yalova halkı hangi görüşten olursa olsun, Yalova halkının tüm birleşenleri Yalova Belediye Başkanı’na ve yöneticilerine güvenecek. Benim belediye başkanı olarak ağzımdan çıkmamış hiçbir söz talimat değildir. Çalışmalar aynı şekilde devam edecek, müdürlüklerimiz. Önümüzdeki süreçte daha da verimli nasıl çalışırız ona bakacağız. Yalova Belediyesi emin ellerdedir. Hepinizin emrindeyiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.