yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

YALOVA BAL SİRKESİ TANITILDI

YALOVA BAL SİRKESİ TANITILDI
13.12.2022 15:39
0
A+
A-

YALOVA’YA ÖZGÜ BİR ÜRÜN DAHA..

  • Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteği ile Yalova Arıcılar Birliği tarafından Yalova Bal Sirkesi üretildi. Yalova’ya özgü bir ürün olan Yalova Bal Sirkesinin tanıtımı Yalova Güç Birliği Federasyonu’nun ev sahipliğinde yapıldı.  

..”Yalova’nın ormanları kestane ve ıhlamur ağaçlarınca zengindir. Bu sayede kestane balı, propolis ve bal sirkesi olmak üzere dünya çapında kaliteye sahip ürünler üretiyoruz. Ancak bunların satışını daha etkili şekilde yapmamız gerekmektedir.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Arıcılar Birliği tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteği ile üretilen Yalova Bal Sirkesi kamuoyuna tanıtıldı. Yalova Güç Birliği Federasyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Yalova’da faaliyet gösteren kooperatif ve müdürlük temsilcileri katıldı.

‘Tıbbi sirke olma özelliği taşıyor’..

Programda bir açılış konuşması yapan Yalova Güç Birliği Federasyonu Başkanı İlhami Başkan, “Yalova Bal Sirkesi hem Yalova’ya özgü ballardan elde edilmesi hem de üretimi sırasında probiyotik bakterilerin kullanılması nedeniyle çok özel ve faydalı bir üründür. Bu ürünün geliştirilmesi için destek sağlayan MARKA-Doğu Marmara Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür ederiz. Ayrıca bu sirkenin ve ballı salata sosu gibi farklı ürün geliştirilmesinde öncülük eden üyemiz Dr. Yasin Özdemir’e, Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Alaybeyoğlu’na şahsım ve federasyonum adına teşekkür ederim. Yalova’daki üretici kooperatiflerinin ve birliklerin faaliyetlerinin artması bizleri mutlu edecektir. Yalova Güç Birliği Federasyonu olarak Yalova’nın her alanda gelişmesine katkı sağlamak için çalışmaktayız. Girdi maliyetlerinin düşürülmesi, kadın ve genç istihdamının artması, pazarlama kanallarının genişlemesi ve doğal gıda üretiminin yaygınlaşması hem Yalova hem de ülkemiz için bir zorunluluktur. Dernek üyelerimizde bu konuda büyük emek sarf etmektedir. Ancak bu emek çoğu zaman tanıtılamadığı için gözlerden kaçmaktadır. Yalova Bal Sirkesi buna güzel bir örnektir. Tıbbi sirke olma özelliği nedeniyle Yalova Bal Sirkesi tüm Türkiye’den talep görmesine rağmen Yalova’daki tanıtımı geri kalmıştır. Diğer kooperatiflerin de bu gibi inovatif ürünler üretmesi ve tanıtımlarının yapılmasında her zaman destek sağlamaya hazır olduğumuzu bildiririz” dedi.

‘Dünya çapında kaliteye sahip ürünler üretiyoruz’..

Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Alaybeyoğlu da bir konuşma yaptı. Alaybeyoğlu, “Yalova Arıcılar Birliği olarak hem arıcılara hem de tüketicilere kaliteli ve doğal ürünler ile hizmet vermek için çalışıyoruz. Yalova’da işbirliği imkanlarımızı arttırırsak bu herkese fayda sağlayacaktır. Yalova’nın ormanları kestane ve ıhlamur ağaçlarınca zengindir. Bu sayede kestane balı, propolis ve bal sirkesi olmak üzere dünya çapında kaliteye sahip ürünler üretiyoruz. Ancak bunların satışını daha etkili şekilde yapmamız gerekmektedir. Bu açıdan tanıtım yapmak ve satış kanallarını arttırmak için sizlerin fikirleri ve desteği çok önemlidir. MARKA sayesinde iki tane projemizi hayata geçirdik. Yeni bir proje teklifi ile MARKA’ya başvurduk. Yeni projemizin desteklenmesi durumunda fondan şeker ve arı keki üretimini birlik bünyesinde yapabileceğiz. Böylece girdi maliyetimiz düşecektir. Bu sayede arıcılık faaliyetleri ilimizde artacaktır. Tüm projelerdeki desteklerinden ötürü Dr. Yasin Özdemir’e teşekkür ederiz” diye konuştu.

‘Yalova’da tanıtmak istiyoruz’..

Arıcılar Birliği ile birçok proje hayata geçirdiklerini ifade eden Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Gıda Mühendisi Dr. Yasin Özdemir, “Yalova’daki birlik ve kooperatifleri davet ettik. Buradaki iş birliği imkanlarını arttırmak istiyoruz. Güç Birliği Federasyonu yönetiminin ticari boyutta büyük bir tecrübesi var. Yalova’da geniş çevreye sahip ve birlikler ile federasyonlara bu anlamda yeni pazarlama imkanlarını sunabilirler. Bal Sirkesi, Türkiye tarafından tanınmaya başlandı, fakat Yalova’da pek bilinmiyor. Bu tarz etkinliklerle tanıtmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı. Karşılık fikir alışverişlerinin ardından toplantı sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.