yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
ALTIN
2.307,40
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

YALOVA 3 YIL SONRASINA HAZIRLANMALI!

YALOVA 3 YIL SONRASINA HAZIRLANMALI!
23.02.2022 17:25
0
A+
A-

 

 

  • Zeynep TAŞTAN

 

YTSO Ticaret Sicili Müdürü Akreditasyon ve Kalite Uzmanı İbrahim Akkanat’ın; YTSO Yüksek İstişare Kurulu’nun teşkilatlanması, amaçları, çalışma planları ile ilgili sunumunun ardından, Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Yalova Kompozit ve Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Kaplan, Yalova Avrasya Giyim ve Gemi İhtisas OSB Bölge Müdürü Utku Delikanlı ve Yalova Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Selami Doğancı’nın gerçekleştirdiği sunumların sonrasında YTSO Yüksek İstişare Kurulu temsilcilerinin soruları cevaplandı.

 

YALOVA’DA HALKIN % 50’Sİ OSB’LER KONUSUNDA YETERİNCE BİLGİ SAHİBİ DEĞİL

 

Kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmak amacıyla Yalova genelinde yapılan araştırmalar neticesinde OSB’ler hakkında nüfusun % 50’sine yakınının yeterince bilgisinin olmadığı, söz konusu yatırımların istihdama ve ilin ekonomisine olumlu yansıyacağı fakat nüfus yoğunluğu ve trafik konularında kaygıların olduğu gözlendi. Toplantıda ayrıca OSB’lerin, halkın yaşam kalitesinin geliştirilmesi için, kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere saygılı, kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımına katkıda bulunan, sürdürülebilir kalkınma anlayışında oluşumlarını tamamlamaları; kent ekonomisi içinde OSB’lerin satın alımlarının %5 fazla olsa bile ilimizden yapılmasının esnaflarımıza maksimum fayda sağlayacağı belirtildi.

 

 

3 İSİM İHTİSAS KOMİSYONUNDA..

 

YTSO Başkanı Tahsin Becan’ın yanısıra Ahmet Özsümer ve Fikret Kır YTSO Yüksek İstişare Kurulu tarafından OSB’ler ile ilgili oluşturulan İhtisas Komisyonu’na seçildiler.

 

 

YTSO BAŞKANI BECAN: “OSB’LERİN YAPMIŞ OLDUĞU SUNUMLARDAN DA ANLAŞILACAĞI ÜZERE ŞEHRİMİZDE NÜFUS ARTIŞI YAŞANACAKTIR.”

 

Toplantının sonrasında değerlendirme konuşması yapan YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, şunları söyledi: “Kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmak amacıyla oluşturduğumuz Yüksek İstişare Kurulumuz, bu doğrultuda OSB temsilcilerinin vermiş olduğu bilgiler neticesinde detaylar hakkında fikir sahibi oldular. Yapılan sunumlardan da anlaşılacağı üzere 3 yıl içinde OSB’lerdeki fabrikalar tamamlanıp faaliyete başladığında Yalova’daki mevcut işletmelerimizin işlerinde ve cirolarında çok ciddi artışlar görülecektir. Bu anlamda üyelerimizin de bu gelişmelere dayalı olarak firmalarını geliştirmeleri ve gelecek olan talepleri karşılayabilmek adına planlama yapmaları önemli bir konudur. Yapmış olduğumuz anket sonuçlarında ve OSB’lerin yapmış olduğu sunumlardan da anlaşılacağı üzere şehrimizde nüfus artışı yaşanacaktır. Bu yüzden yerel belediyelerimizin özellikle kentleşme konusunda yapacakları çalışmalarda artacak olan nüfus potansiyelini de göz önüne alarak planlama yapmaları gerekmektedir. Belediyelerimiz ve üyelerimizle birlikte tüm Yalova’nın önümüzdeki 3 yıl içinde yaşanacak bu gelişmelere hazırlanması, planlamalarını hep birlikte yapması şehrimizin faydasına olacaktır. Bugün Yüksek İstişare Kurulumuzun toplantısına katılım sağlayan ve bizlere görüşlerini önerilerini aktaran tüm paydaşlarımıza ve OSB yetkililerine teşekkür ederim.”

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.