yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘VATANIMIZ; İLELEBET HÜR KALACAK’

‘VATANIMIZ; İLELEBET HÜR KALACAK’
18.03.2024 13:22
0
A+
A-

ZAFERİN 109. YILI

  • 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla bir dizi tören gerçekleştirildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören; Atatürk anıtına çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Harp Malulû Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Özcan İla yaptı.

‘Vatanımız; ilelebet hür ve özgür kalacaktır’

İla konuşmasında şunları söyledi: “18 Mart Çanakkale Zaferi küllerinden yeniden doğan bir milletin miladı, tarihimizin bir dönüm noktasıdır. Ezelden beridir hür yaşamış milletimizin Çanakkale’de gösterdiği olağanüstü mücadele, ‘Çanakkale geçilmez’ ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ sözünü ve inancını hafızalara kazımıştır. Bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği Çanakkale Zaferi azmin ve imanın teknolojiye karşı galip geldiği, tarihte eşine çok az rastlanan kahramanlık destanlarındandır. Çanakkale’de sergilenen kahramanlık, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda bir milletin birlik ve beraberlik ruhunun en zor anlarda ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir örnektir. Türk tarihinin en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 109’ncu yıldönümü, Çanakkale Zaferi’nin anıldığı ve vatan uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ettiğimiz bir gündür. Bu toprakları bize vatan kılan, göğsünü siper eden, vatanımızın ve milletimizin istiklali, ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve vererek şehitlik mertebesine ulaşan kahraman askerlerimizi, ülkemizin esenliği, milletimizin can ve mal güvenliği için canlarını feda eden emniyet mensubu şehitlerimizi, hak ve menfaatlerimizi koruma uğruna görev yaparken çeşitli ülkelerde hain saldırılara maruz kalan dışişleri bakanlığı mensubu şehitlerimizi, yurdumuzun en ücra köşelerinde cefakâr ve fedakârca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi, ellerinde bayrak yüreklerinde imanla savunmasız bir şekilde vatanımıza göz diken hainleri durdurmak için hayatını feda eden 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi ve vatan uğruna canlarını hiçe sayan bütün kahraman şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımızla yad ediyoruz. Onların kahramanlığı, sadece geçmişin bir hikâyesi değil; aynı zamanda geleceğimize ışık tutan bir mirastır. Türk milletinin ölümsüzlüğünü bir kez daha dünyaya haykırmak bizler için bir vatan borcudur. Şehitlerimizin hatırasına olan bu minnet borcumuzu, vatanımıza ve bayrağımıza daha çok sahip çıkarak ödeyebiliriz. Bizler millet olma bilinciyle, en güç koşullarda bile ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçılarıyız. Bize bırakılan bu mirasa sahip çıkarak, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, millet olma şuurumuzu her dem canlı tutacak ve yücelteceğiz. Vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve demokrasimiz uğruna toprağa düşen kahraman şehitlerimiz sizleri bizden ayıran ecel kalplerimizi asla ve asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetiniz olan vatanımız, ilelebet hür ve özgür kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Öğretmen Üsteğmen Sedef Küçüdoğan da bir konuşma yaptı. Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Nilay Gezgin’in şiir okuması, Kent Müzesi’nde düzenlenen ‘Çanakkale Geçilmez’ sergisinin açılmasının ardından meydandaki program sona erdi.

Şehitlikler ziyaret edildi

Meydandaki programın akabinde Yalova Şehitliği ve Polis Şehitliği’ne geçildi.  Saygı duruşu ve saygı atışının ardından Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya tarafından şehitlik defteri imzalandı. Protokol üyeleri tarafından aziz şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıldı ve ardından İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dua edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.