yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5214
EURO
34,7856
ALTIN
2.420,98
BIST
9.711,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘VATANDAŞLARIMIZ SAĞLIK İÇİN ÇEVRE İLLERE GİTMEYECEK’

‘VATANDAŞLARIMIZ SAĞLIK İÇİN ÇEVRE İLLERE GİTMEYECEK’
11.05.2022 15:39
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıcı, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman, İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek ve İl Gençlik Kolları Başkanı Emirhan Balkaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret ettiler. Ziyarette; önümüzdeki günlerde kontrolleri tamamlanarak taşınma işlemine başlanacak olan 400 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi ile ilgili olarak önemli kararlar alındı.

‘Akademik kadro Temmuz ayında oluşturulacak’..

Konu ile ilgili bilgi veren AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, “Sayın Bakanımızla bugün yaptığımız görüşmede önümüzdeki günlerde açılacak olan hastanemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak açılması için talebimizi ilettik, Sayın Bakanımız konuyla ilgili olarak gerekli talimatları verdi; hastanemiz faaliyete başlarken Eğitim Araştırma Hastanesi olarak son derece iyi kadrolarla donatılarak hizmete açılacaktır. Aynı zamanda Yalova Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılacak olan protokol ile Yalova Üniversitesi’nin afiliyasyon işlemi tamamlanacak ve Tıp Fakültesi’nin akademik kadroları Temmuz ayı itibari ile oluşturulmaya başlanacaktır” dedi.

Yalova’nın sağlık hizmeti büyük ölçüde karşılanacak..

Vatandaşların tedavi için artık çevre illere gitmeyeceğini söyleyen Bağatar, “Eğitim Araştırma

Hastanemizin devreye girmesi ile Yalova’da uzun yıllar sağlık alanında yeni bir yatırıma ihtiyaç kalmayacaktır. Tıp Fakültemize gelecek uzman doktor, doçent, profesör gibi birçok akademik kadro sayesinde ilimizdeki sağlık alanında tüm kadro eksiklerimiz tamamlanacak ve sağlık sebebiyle vatandaşlarımızın artık çevre illere gitmesine gerek kalmayacaktır. İlimizde mevcut durum itibari ile bulunmayan el cerrahisi, kalp damar cerrahisi, onkoloji, gastro entroloji, tüp bebek merkezi, inme merkezi gibi önemli eksiklikler giderilecektir. Bu büyük hizmetin ilimize kazandırılmasında öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.