yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

‘VATAN CADDESİ ÖRNEK OLACAK’

‘VATAN CADDESİ ÖRNEK OLACAK’
12.12.2023 16:44
0
A+
A-

 

  • Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Vatan Caddesi’nde çalışmaların kısa süre içerisinde biteceğini söyledi..

..”Önce ana ishale hattını değiştirdik. Kanalizasyon sisteminin tamamını değiştirdik. İçme suyu hattını değiştirdik. Yağmur kanallarını dikey olarak dereye bağladık 5 yerden. Artık Safranyolu’nda su basması, kanalizasyon taşması olmayacak.”

  • ..”Seçime 4 ay kalmasına rağmen, 11. ayda olmamıza rağmen ben Safranyolu’nda bu işe girdim. İsmetpaşa Mahallesi’nde ve Mustafakemalpaşa Mahallesi gibi yerlerde altyapıya girdik. Hiçbir şekilde hiçbir çekincemiz yok. Hemşerilerimiz benim ne yapmak istediğimi biliyorlar.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, eski adıyla Safranyolu, yeni adıyla Vatan Caddesi’nde çalışmaların kısa süre içerisinde biteceğini söyledi. Mayıs ayına gelindiğinde de son kat asfaltın atılacağını söyleyen Başkan Tutuk, Vatan Caddesi’nin çalışmalar bittiğinde cazibe merkezi haline geleceğini dile getirdi.

‘SÜREKLİ ARIZA ÇIKIYORDU’..

Vatan Caddesi’nde sürekli su patlağı arızası olduğunu dile getiren Tutuk, “Safranyolu benim de doğup büyüdüğüm ve işyerimin olduğu mahallemdir. Safranyolu’ndan ayda 4-5 defa asbestli su boruları patlıyordu. Mahalleli artık yılmıştı. Ne zaman döşendiğini tam bilmiyorum ama borular asbestli. Bu borulardan mahalleli su içiyordu. Borular beton alışımlı olduğu için artık cam gibi olmuşlar ve patlıyorlardı. Bu borular üzerine asfalt dökemezdik. Kanalizasyon sistemleri 50 yıllık. Kendisini tanımadım ama Mehmet Durman zamanında yapılmış. Heralde 40-50 yıla gidiyor bu süreç. Biz oraya asfalt yapmaya karar verdik ama içme suyu hatları değişmeden o asfaltın dökülmesi olmazdı” dedi.

‘BOYDAN BOYA ASFALTLANACAK’..

Bütün altyapıyı değiştirdiklerini ifade eden Tutuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ana ishale hattı oradan geçiyor. Yukarıdan gelen kuru dereler vardı, Bağlarbaşı’ndan gelen yağmur suları vardı. Bu suları dereye bağlamadan biz orada bir yatırım yapamazdık. Önce ana ishale hattını değiştirdik. Kanalizasyon sisteminin tamamını değiştirdik. İçme suyu hattını değiştirdik. Yağmur kanallarını dikey olarak dereye bağladık 5 yerden. Artık Safranyolu’nda su basması, kanalizasyon taşması olmayacak. Geçenlerde ciddi bir yağmur yağdı. İstanbul Caddesi, Fatih Caddesi, Orman İşletme Kavşağı gibi yerlerde su basması, taşması gibi durumlar gördünüz mü? Çünkü bu duruma artık müdahale ettik. Doğru yerlere, doğru yatırımlar ve doğru işler yaptık. Belediye olarak altyapıya önem verdik. Safranyolunda asfalta başladık. Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nden girdiğimiz zaman orada küçücük meydanı kaplayan koca bir yapı vardı, onu da kaldırdık. Orada Yakup Acar Başkanımızın bir büstü vardı onu koyduk. Bizim Yakup Acar Caddemiz var. O büstün yeri de o caddenin başında olmasıdır. Böyle bir uygulama yaparsak aile de çok memnun olur. Kıymetli başkanımızın adını taşıyan büstte adını taşıyan caddede olur. Hava şartlarına göre Safranyolu’nun asfaltının bitmesi birkaç günü bulacak. Safranyolu boydan boya asfaltlanmış olacak.”

‘ÖRNEK CADDE OLACAK’..

Bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Tutuk, “Biz şuan oraya bütünlü temel döküyoruz. Bu dolgunun üstüne yaptığımız temel asfalt. Mayıs ayında da bunun üstüne de son kat dediğimiz aşımlı asfaltı yapacağız. Altyapımızı bitirmiş, temel asfaltımızı yakın zamanda atmış olacağız. Birkaç gün içerisinde de kaldırımlarımıza gireceğiz. Kaldırımları da örnek olacak. Direklerden de aydınlatmasını yapacağız. Herşey bittiği zaman Safranyolu, şimdiki adıyla Vatan Caddesi cazibe merkezi haline gelecek. İnanın Safranyolu şehrimizin bir anayolu olacak. O kadar iddialıyım. Oradaki vatandaşlarımıza, esnaflarımıza bir değer katacak. Safranyolu’nda 2005-2006 yılında asfalt çalışması yapılmış. Halbuki içme suyu hatları, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları değişmiş olsaydı bugün böyle bir yatırıma gerek kalmazdı” ifadelerine yer verdi.

‘HİÇBİR ÇEKİNCEMİZ YOK’..

Seçime az bir süre kala bu işe girdiklerini ifade eden Tutuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçime 4 ay kalmasına rağmen, 11. ayda olmamıza rağmen ben Safranyolu’nda bu işe girdim. İsmetpaşa Mahallesi’nde ve Mustafakemalpaşa Mahallesi gibi yerlerde altyapıya girdik. Hiçbir şekilde hiçbir çekincemiz yok. Hemşerilerimiz benim ne yapmak istediğimi biliyorlar. Bana güveniyorlar ve beni anlıyorlar. Bana destek veriyorlar. Ben hergün Safranyolu’ndayım. Biz burayı yapıyoruz ama yanınızdayım diyorum. Sokakta olan bir başkan olduğumuz için hemşeriler direk benimle irtibat halindeler.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.