
Armutlu’da yaşanan sel felaketinde bazı ekipmanları zarar gören Atık Su Arıtma Tesisi, kısmi kapasiteyle faaliyetlerini sürdürüyor.
AFAD, DSİ ve İLBANK Bölge Müdürlüklerinin tesisteki incelemeleri tamamlanırken, arızalanan pompaların bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.
Haber / Zeynep TAŞTAN
Armutlu Belediyesi, ilçede meydana gelen sel felaketinin ardından Atık Su Arıtma Tesisi’nin durumuna ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi. Belediyeden yapılan açıklamada, sel nedeniyle tesiste bulunan bazı ekipmanların hasar gördüğü, tesisin mevcut şartlar doğrultusunda kısmi kapasiteyle hizmet vermeye devam ettiği bildirildi.
KURUMLARIN SAHA İNCELEMELERİ TAMAMLANDI
Hasarın tespit edilmesi ve yapılacak çalışmaların belirlenmesi amacıyla AFAD, DSİ ve İLBANK Bölge Müdürlükleri tarafından tesiste saha incelemeleri gerçekleştirildi. İncelemelerin tamamlandığını belirten belediye, onarım sürecinin ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde yürütüldüğünü açıkladı.
ARIZALANAN POMPALAR ONARILIYOR
Tesiste arızalanan pompaların bakım ve onarım çalışmalarının ekipler tarafından kesintisiz sürdürüldüğü belirtildi. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanması ve tesisin yeniden tam kapasiteyle faaliyete geçmesi hedefleniyor. Armutlu Belediyesi, tesiste yürütülen çalışmalar ve sürece ilişkin gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılmaya devam edileceğini bildirdi.

