yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5700
EURO
34,7581
ALTIN
2.495,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

VALİ EROL VE REKTÖR CEBECİ İLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

VALİ EROL VE REKTÖR CEBECİ İLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR
06.01.2022 14:32
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Ziyarette Başkan Kandemir’e Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Yürütme Kurulu Üyeleri Melahat Yalçın, Ayhan Polat, Volkan Yılmaz, Mehtap Hiçyılmaz, Özgür Çavuşoğlu, Onay Tuna, İdris Durmuş, Selehattin Aras, Ali Çolakoğlu, Dr. Hasan Sesli, Doğan Doğru ve Arzu Demir de eşlik etti.

Erol yeni yönetimi tebrik etti..

4 Ocak 2022 Salı günü ilk ziyareti Yalova Valisi Muammer Erol’a yapan Yalova Kent Konseyi Yönetimine Veli Erol teşekkür etti. Yalova Kent Konseyi yeni yönetiminin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek yeni seçilen başkan ve yürütme kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Vali Erol, Kent Konseyi’nin siyaset üstü bir anlayışla kamu menfaatleri doğrultusunda hareket etmesi gereken bir yapı olduğunun altını çizdi.

‘Yalova’da eşraf yapılanması eksikliği var’..

Yalova’da bir eşraf yapılanmasının eksikliğine dikkat çeken Yalova Valisi Muammer Erol; “Dolayısıyla Kent Konseyi’nin mevcut yapısı ve işlevi ile bu eksikliği giderebileceğine inanıyorum. Gerektiği durumlarda, valilik başta olmak üzere hangi kurum olursa olsun, kamuoyunun menfaatleri gözetilerek ilgili kurumlara, Kent Konseyinin gerekli uyarı ve tavsiyelerde bulunma görevi var” dedi.

Erol, kenti ilgilendiren konularda bilgiler verdi..

Oldukça samimi geçen ziyaret esnasında Vali Erol, Türkiye’de bir ilk olacak “meyve temalı” Millet Bahçesi hakkında ve diğer güncel konular ile ilgili Yalova Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyelerine önemli bilgiler aktırdı. Özellikle Yalova merkezde yeni yeşil alanların oluşturulmasının önemine değindi. Bu noktada Yalova Kent Konseyi yönetiminden gelecek önerilere açık olduklarını söyledi. Vali Erol’un Kent Konseyine yönelik ilgi ve alakasına teşekkür eden Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, “Yalova Kent Konseyi, yeni dönemde daha kapsayıcı ve katılımcı bir anlayışla hareket edecek. Kentte ortak aklı oluşturmak istiyoruz. Bunun için şimdiden gerekli planlamaları yapıyor, ivedilikle çalışmalara başlayacağız’’ şeklinde Vali Erol’u bilgilendirdi. Kandemir, kurumlar arası iletişim ve istişarenin önemine değinerek, “Valiliğimiz ile işbirliği içerisinde hareket edeceğiz” bilgisini verdi.

Dilek ve temennilerin paylaşıldığı ziyaret sonunda, hatıra fotoğrafı çekildi. Katılımcılar yakın ilgisinden dolayı Vali Erol’a teşekkür ederek makamdan ayrıldı.

Kent Konseyi Yönetiminin ikinci ziyareti Rektör Cebeci’ye oldu..

Yeni seçilen Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş ve Yürütme Kurulu Üyeleri; Melahat Yalçın, Dr. Hasan Sesli, İdris Durmuş, Doğan Doğru, Mehtap Hiçyılmaz, Volkan Yılmaz, Ali Çolakoğlu, Ayhan Polat ve Selahattin Aras Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’yi makamında ziyaret etti. Başkan Kandemir öncelikle Rektör Cebeci’ye Kent Konseyi Genel Kuruluna katılımından dolayı teşekkür etti ve Kent Konseyinin en önemli hedefinin Yalova Üniversite ile şehir yakınlaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Rektör Cebeci de aynı fikirde olduğunu belirterek, bunun için yapmış olduğu ve yapacağı çalışmalar hakkında Başkan Kandemir ve Yürütme Kurulu Üyelerine bilgiler verdi.

Rektör Cebeci çalışmaları hakkında bilgiler verdi..

Rektör Cebeci, ‘’Önümüzdeki bahar ayında Yalova esnafını da dahil ederek kapsamlı bir Kültür, Sanat ve Spor Şenliği düzenlemeyi düşünüyoruz. Hem kurumlar arası, hem de sivil toplum kuruluşları ile iletişim ve işbirliklerini önemsiyoruz. Rektörlük görevine geldikten sonra, beş olan fakülte sayısını; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi ile birlikte dokuza çıkardık. Ayrıca Öğrenci Yaşam Merkezi kurduk. Her geçen yıl büyüyen Yalova Üniversitesinin daha kapsamlı bir kütüphane ile yemekhaneye ihtiyacı var. Bu ihtiyaçların Kent Konseyi işbirliğinde, hayırsever iş insanlarımızın desteği ile çözülebileceğine inanıyorum. Yalova Üniversite öğrencilerini kentte tutundurmak için şehir esnafının öğrenciye yönelik indirim kampanyalar yapmalı. Yalova, diğer illere göre hayat pahalılığında çok yükseklerde bir kent. Bu konuda Yalova esnafının duyarlı olması gerekir” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

 Genel Sekreter Çetintaş destek istedi..

Ziyarette, Genel Sekreter Çetintaş, Yalova Üniversitesi’nde yüz yüze eğitime geçilmiş olması sebebiyle Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi oluşumu için üniversitede üyelik çalışması yapmak için Rektör Cebeci’den destek istedi. Gençlik, kültür, enerji, çevre gibi birçok alanda Yalova Üniversitesi ile proje ve işbirliği çalışmalarını hayata geçirmeyi tasarladıklarını söyledi.

‘İletişim ve işbirliği içerisinde olacağız’..

Ziyaretin sonunda Başkan Kandemir, misafirperverliği ve azimli çabalarından dolayı Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’ye teşekkür ederek, üniversite ile sıkı bir iletişim ve işbirliği içerisinde hareket edeceklerini belirtti. Yalova Kent Konseyi Yönetimi olarak Yalova Üniversitesinin gelişimi ve ihtiyaçları için her zaman katkı sağlamaya hazır olduklarını belirterek sözlerini tamamladı. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.