yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3702
EURO
34,7254
ALTIN
2.392,78
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

VALİ DR. HÜLYA KAYA’YA ZİYARET

VALİ DR. HÜLYA KAYA’YA ZİYARET
21.02.2024 13:49
0
A+
A-

YALOVA GELENEKSEL EL SANATLARI KÜLTÜR VE TURİZM DERNEĞİ HEYETİ, VALİ DR. HÜLYA KAYA İLE BULUŞTU

Yalova Geleneksel El Sanatları Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hülya Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Fatma Zehra Aktaş ve beraberlerindeki heyet, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’yı ziyaret etti..

 

 

Haber/ Zeynep TAŞTAN

Ziyarette, şehirdeki kültürel ve sanatsal faaliyetlerin geliştirilmesi, el sanatlarına olan destek ve turizmin canlandırılması konularında görüşmeler gerçekleştirildi. Heyet, Yalova Valiliği’nde gerçekleşen ziyarette, Vali Dr. Hülya Kaya ile bir araya gelerek şehirdeki geleneksel el sanatlarının ve kültürünün tanıtımı konusunda işbirliği olanaklarını değerlendirdi. Dernek Başkanı Hülya Yılmaz, Yalova’nın zengin kültür mirası ve el sanatlarıyla öne çıkan bir şehir olduğunu belirterek, bu değerleri daha geniş kitlelere tanıtmak ve yaşatmak adına yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Fatma Zehra Aktaş, Yalova’nın sahip olduğu el sanatlarına vurgu yaparak, bu sanatların gelecek nesillere aktarılması için çeşitli projelerin hayata geçirilebileceğini ifade etti. Vali Dr. Hülya Kaya ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kültür ve sanatın şehir turizminde önemli bir rol oynadığını belirtti. Yalova’nın bu alanda potansiyeli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, dernek ve heyetle işbirliği yapmaya açık olduklarını ifade etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.