yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘UTANMASALAR CANLI HAYVAN SATACAKLAR!’

‘UTANMASALAR CANLI HAYVAN SATACAKLAR!’
04.12.2022 16:22
0
A+
A-

 

‘Rafta başka kasada başka fiyat; bunun adı hırsızlık!’

  • YESO Başkanı Necati Erbul’un marketlere yönelik çıkışı Yalova kamuoyunda geniş yankı buldu. Yalova esnaf, sanatkar ve tüccarı, tüm STK’ların birlikte mücadele edip güç birliği yapması gerektiğine inanıyor. 

“YTSO nerede? Başkan Becan ve yöneticiler oda üyesi tüccarın menfaatlerini koruyacaklarsa işe önce küçük esnaf ve sanatkara sahip çıkarak başlamalılar; zira bu kesim olmazsa Yalova tüccarı ve iş çevreleri de rahat nefes alamaz” diyen esnaf ve sanatkarlar, yerel yönetimlerin tam desteğini yanlarında görmek istiyorlar.

  • Yalova esnafından sert tepki: “Yakında seçimler var, ekonominin durumu ortada ve zincir marketlerin sahipleri aday olacakları kurtaramaz!”

 

  • Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necati Erbul, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, zincir marketlerdeki fahiş fiyat uygulamalarının Yalovalıları adeta canından bezdirdiğini söylemiş ve küçük esnafın kepenk kapatma noktasına geldiğini belirterek marketlerde her ürünün satılmasının doğru olmadığını ifade etmişti.

”Neredeyse canlı hayvan satacaklar. Gıda üzerineyse gıda maddesi satsınlar; sıkıntı yok. Ancak görülüyor ki; önce mahalle bakkallarını bitirdiler, böyle gider de her şeyi satmaya devam ederlerse yakında tüm esnafı bitirecekler” şeklinde konuşan Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necati Erbul, ”Marketlerde raflardan alınan ürünlerin kasaya gelindiğinde değiştiğini de görüyoruz. Ulusal medyaya da yansıyan bu durum utanç verici ve çok ciddi bir suç; hatta tanımı hırsızlık” diyerek tepkisini ortaya koymuştu.

  • YESOB VE YTSO NEREDE?

Şimdi Yalova esnafı bu sözlerin arkasında durulmasını ve YTSO ile YESOB (Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) başta olmak üzere diğer STK’ların da destek verip gereken tepkiyi ortaya koymalarını bekliyor. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın (YTSO) şehrin lokomotif sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan çok sayıda esnaf ve tüccar, bakın ne diyor: “Marketlerin uygulamaları artık Yalova esnaf-sanatkarını canından bezdirmeye başladı. Sorun, sadece küçük esnaf ve sanatkarın sorunu değil. Burada bir adaletsizlik var. Yalova ekonomisinin can damarı olan insanların mağdur edilmesi, haksızlığa uğraması bu şehri yönetenlerin, seçilmişlerin de sorunu. Yakında seçimler var, ekonominin durumu ortada ve zincir marketlerin sahipleri aday olacakları kurtaramaz. Haklarımızı savunmayan ve bizim için mücadele etmeyen insanları kapımıza gelip oy isterken görmek istemiyoruz. Ellerini vicdanlarına koysunlar, ona göre bir tutum alsınlar.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.