yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 179 YAŞINDA!

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 179 YAŞINDA!
08.04.2024 17:55
0
A+
A-
  • Türk Polis Teşkilatı’nın 179. kuruluş yıldönümü, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türk Polis Teşkilatı’nın 179. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve protokol üyeleri de hazır bulundu.

‘Herkesin polisi kendi vicdanıdır’

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm yaptı. Gözüm konuşmasında, “Türk Polis Teşkilatı çağın gerektirdiği gelişimi ve yenilenmeyi gerçekleştirip, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın ırz, can ve mal güvenliğini sağlamak için ettiği yemine sadık kalarak büyük bir özveriyle 365 gün 24 saat görev yapmaktadır. Teşkilatımız, emniyet ve asayişin sağlanması, kamu düzeninin temini, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ile ilgili görev ve sorumluluklarını toplumun desteğini de almak suretiyle çağdaş bir anlayışla yerine getirmektedir. Türk polisi suça yönelik yaptığı önleyici çalışmalarla tüm dünyada örnek gösterilen başarılara imza atmaktadır. Yalova ilinde yaşayan vatandaşlarımızın ırz, can ve mal güvenliklerini sağlamakta İl Emniyet Müdürlüğü olarak en önemli görevimizdir. Ülkemizin içinde bulunduğu huzur ve güven ortamını bozmaya çalışan terör örgütleri, suç grupları, organize suç şebekeleri, uyuşturucu madde kaçakçıları ve her türlü şer odakları, Türk Polis Teşkilatı’nın çalışmaları ve devletimizin sarsılmaz gücü karşısında yok olmaya mahkumdur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dile getirdiği üzere ‘herkesin polisi kendi vicdanıdır’ fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır. Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimlerimiz tarafından genel asayiş uygulamalarımız, yol güvenlik tedbirlerimiz, trafik uygulamalarımız ile Uyuma, KADES, Kaan gibi dijital uygulamalarımız ve En İyi Narkotik Polisi Anne, SİBERAY, TUGİM ve benzeri çalışmalarımız Sayın İçişleri Bakanımız ve Sayın Valimiz önderliğinde başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Değerli meslektaşlarım ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak, halkımızın can ve mal güvenliğini korumak uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizden devraldığımız bu kutsal görevi bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle layıkıyla yerine getirerek her şart ve zorlukta bile bu çizginizden sapmayacağınıza olan inancım tamdır. Görevleri başında ve her daim fedakarlıkta bulunan saygıdeğer annelerimize ve siz meslektaşlarıma huzurlarınızda şükranlarımızı sunuyorum. Teşkilatımızın kuruluş münasebetiyle başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan emniyet mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” Konuşmanın ardından İl Emniyet Müdürlüğü’nün projelerinin sergilendiği stantlar gezildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliğin sona ermesinin ardından ikinci program Yalova Polis Şehitliği’nde yapıldı. Ebediyete intikal eden şehitlerimiz dualarla anıldı. Günün son programında ise Yalova Merkez Cami’nde öğle namazı öncesinde mevlidi şerif okundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.