yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3441
EURO
34,8731
ALTIN
2.377,97
BIST
10.209,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

‘TÜRK MİLLETİ DESTAN YAZDI’

‘TÜRK MİLLETİ DESTAN YAZDI’
14.07.2022 16:30
0
A+
A-

 

Yalova Üniversitesi tarafından Geçmişten Geleceğe Tarihten Çıkarılan Dersler isimli konferans verildi. Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’ndaki organizasyonda konuşan Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muhammed Ceyhan, “15 Temmuz birey olarak kendini hiçe sayıp toplumu, milleti, devleti, ülkeyi ileriye götürmek için kendini feda eden yüce gönüllü insanlardan ortaya çıkmış destansı bir harekettir. Türk milleti destan yazmıştır” dedi.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Geçmişten Geleceğe Tarihten Çıkarılan Dersler adlı konferans düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Şahin, Yalova İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar, Yalova Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol ile vatandaşlar katıldı.

‘Türk milleti destan yazdı’..

Doç. Dr. Muhammed Ceyhan’ın verdiği konferansta şu şekilde konuştu: “251 şehidimizin olmasına sebep olan bu olay, esas olan o dönemde bizim gözden kaçırdığımız tarihi bir birikimin sayesinde mümkün olmuştur. 15 Temmuz birey olarak kendini hiçe sayıp toplumu, milleti, devleti, ülkeyi ileriye götürmek için kendini feda eden yüce gönüllü insanlardan ortaya çıkmış destansı bir harekettir. Türk milleti destan yazmıştır. 15 Temmuz öncesinde Cumhurbaşkanımız tarafından adlandırılan bir Hasan Sabbah olayı var. Bu olay da bizim başka yerden, Büyük Selçuklu hükümranlığının olduğu topraklarda vuku bulan bir olaydır. Hasan Sabbah devlet aleyhine karşı bir suikast timi kurdu. Onun kendince olan felsefesi, devletin içerisine sızdırdığı fedaileri vasıtasıyla suikastler düzenliyordu. O fedailerin hepsi de kendilerini belli etmeden, devletin birer savunucusu gibiydi ama amaçları uğuruna kendilerini gizlediler. 15 Temmuz’da da buna benzer bir olay yaşandı. Devletin içerisinde yapılanmış olan şer odaklarının kendi kimliklerini gizleyerek, devlete zarar vermiş olan bir durumla karşı karşıya kaldık. Bu da bizim için benzer bir tecrübeydi.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.