yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3659
EURO
34,7153
ALTIN
2.400,57
BIST
10.173,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

TUFAG TÜRKİYE FİNALİ’NDE

TUFAG TÜRKİYE FİNALİ’NDE
18.09.2023 13:14
0
A+
A-
  • Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF)Türkiye Halk Oyunları Yarışması’nda ismini finale yazdırdı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

TUFAG, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da düzenlenen Grup Yarışması’nda İstanbul ve Bursa il birincileri ile yarıştı. Yıldızlar ve Büyükler Düzenlemeli Dalda performanslarını sergileyen ekip, Büyüklerde birinci olurken Yıldızlarda ikinci olma başarısını gösterdi. Alınan sonuçlara göre TUFAG Büyükler Düzenlemeli Dalda adını THOF Türkiye Halk Oyunları Yarışması Türkiye Finali’ne yazdırdı. Geçtiğimiz yıl da THOF Türkiye Halk Oyunları yarışmasında finale yükselen ve Türkiye 8.si olan TUFAG, bu yıl da finale adını yazdırmayı başardı. Yarışmayla ilgili duygularını paylaşan TUFAG SK Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Altıparmak, “Uzun bir süre katılmadığımız THOF Türkiye Halk Oyunları Yarışması’na katıldığımız iki yılda da finale yükselme başarısının haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl sadece Büyükler Düzenlemeli Dalda yarışmaya katılmıştık, bu yıl Yıldızlar ekibimiz ile de yarışmada yer aldık. Yarışmalara hazırlanmak çokça emek, çokça fedakârlık gerektiren uzun bir süreç içeriyor. Ekiplerimiz bu süreçte ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Ekiplerimizin olumlu ve olumsuz yanlarını ölçme fırsatı yakaladığımız bu önemli basamağın ardından gerekli değerlendirmeleri yapacağız ve daha fazla ekiple ilimizi Türkiye Finali’nde temsil etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Büyüklerimizle ilimizi Türkiye Finalinde temsil edeceğiz. Bu gurur hepimizin, teşekkürler Yalova” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.