yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2499
EURO
37,0101
ALTIN
3.025,66
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C
Cumartesi Açık
20°C

TRAFİK KAZASINA MÜDAHALE TATBİKATI

TRAFİK KAZASINA MÜDAHALE TATBİKATI
22.10.2024 18:28
0
A+
A-

ÇİFTLİKKÖY İTFAİYESİ’NDEN TRAFİK KAZASINA MÜDAHALE TATBİKATI

  • Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, itfaiyecilerin profesyonel müdahale kapasitelerini ve deneyimlerini artırmak amacıyla Halk Eğitim Merkezi onaylı 120 saatlik sertifikalı bir eğitim programı başlattı.

 

Haber Merkezi

Çiftlikköy’de itfaiyecilerin vakalara profesyonel müdahale kapasitesini ve deneyimlerini arttırmak amacıyla Halk Eğitim Merkezi onaylı 120 saatlik sertifikalı eğitim programı başlatıldı. Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde verilen uygulamalı ve teorik eğitimlere katılan itfaiye erleri, yangın önleme tekniklerinden kentsel arama kurtarmaya, olay yeri incelemeden tabyalamaya kadar pek çok farklı başlıkla ilgili bilgileri, uzman eğitmenlerden alıyor.

BAŞKAN YELE, KAZA SİMÜLASYONUNU İZLEDİ

İtfaiyecilerin gördüğü trafik kazasına müdahale teknikleri eğitimine Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele de katılarak, eğitim kapsamında gerçekleştirilen araçlı kurtarma tatbikatını yerinde izledi. 4. Seviye İtfaiye Eğitici Eğitmeni ve İtfaiye Şefi Süleyman Çark tarafından verilen eğitimde senaryo gereği bir kaza simülasyonuna müdahale eden itfaiyeciler, araçta sıkışanları kurtarmak amacıyla aletli müdahalede bulunarak kazazedeleri araç içinden çıkardı. Başkan Yele, “İtfaiye ekiplerimizce gerçekleştirilen kaza simülasyonunda, onların ne kadar zorlu bir iş yaptıklarına bir kez daha şahit oldum. Olay anında nasıl müdahale ettiklerini, hangi aletleri kullandıklarını gördüm. Personelimizin bu büyük ve özverili çalışmasına yakından tanıklık ettim. Her türlü zorluğa göğüs geren personelimize hem çalışmalarında hem de özveriyle katıldıkları bu eğitim programında başarılar diliyorum” diye konuştu.

EĞİTİMLER SONRASINDA İTFAİYECİLERE

MEB ONAYLI SERTİFİKALARI VERİLECEK

Çiftlikköy İtfaiyesi’ne yeni katılan personellerin yanı sıra deneyimli itfaiyecilerin de sertifikalı olabilmesi adına ekipteki tüm itfaiyecilerin eğitime katıldığını kaydeden Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Erdoğan, “Teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen eğitimlerde, Yanma ve Yangın, Yangın Riskleri, Kişisel Korunma Donanımı, Yangın Söndürme Maddeleri ve Teknikleri, Tabyalama, Ekip Organizasyonu, Olay Yeri İnceleme, Trafik Kazalarında Teknik Kurtarma, İple Erişim ve Yüksekten Kurtarma, Asansörlerden Kurtarma, Kuyulardan Kurtarma, Kentsel Arama ve Kurtarma, Destekleme Sistemleri, Tehlikeli Maddeler, Yangından Önleme ve Yangından Korunma başta olmak üzere birçok başlıkta eğitimler veriliyor. 7/24 acil durumlara karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği adına görev alan itfaiyecilerimize, almakta oldukları 120 saatlik eğitim sonrasında sertifikaları verilecek” dedi. Erdoğan, itfaiyecilerin Aralık ayı ortasında tamamlanacak eğitimler sonrasında sertifikalarını alacaklarını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.