yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4438
EURO
34,7690
ALTIN
2.441,91
BIST
9.942,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

10 MAHALLEYE 10 AÇIK SPOR TESİSİ

10 MAHALLEYE 10 AÇIK SPOR TESİSİ
01.02.2022 17:05
0
A+
A-

 

 

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediyesi Şubat ayı meclisi Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Mecliste, geçtiğimiz günlerde vefat eden ve bir dönem Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı yapmış Hikmet Yavuz’un isminin bir cadde veya sokağa verilmesi teklifi görüşüldü. Teklif, meclisten oy birliği ile geçti. Ardından Uygulama İmar Planında ‘Park Alanı’ olarak planlı bulunan alanların ‘Açık Spor Tesis Alanı’ olarak düzenlenmesine ilişkin imar plan değişikliklerinin yapılması ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü’nün teklifi görüşüldü. Söz konusu teklifte, belediye ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planı değişikliklerinin imar kanunun maddesine göre onaylanması gerektiği belirtildi. 10 mahallede yapılması planlanan semt sahaları da belirlendi. Adnan Menderes Mahallesi Osman Yazıcı Parkı, Kazım Karabekir Mahallesi Kazım Karabekir Parkı, Mustafa Kemalpaşa Mahallesi Şehit Eren Bülbül Parkı, GOP Mahallesi Kazım Patıl Caddesi üzerinde bulunan park, Bayraktepe Mahallesi Bahri Sokak üzerindeki park, Bağlarbaşı Mahallesi Ferhat Bey Caddesi üzerinde bulunan park, Polat Sokak üzerinde bulunan park, Dere Mahallesi 60. Sokak üzerindeki park, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan park. Bu alanlar semt sahaları olarak düzenlenecek.

‘Arboretum ile alakası yok’..

CHP Grup Başkan Vekili Burçin Tangürek, yaptığı açıklamada, “Kamuoyunda kirlilik yaratmaması açısında bir önceki ay arboretum alanı park alanı olarak çevrilmişti. Arboretum arazisi ile alakası olmadığının da belirtilmesi gerekir” dedi.

‘Komisyondan tüm şeffaflığı ile geçecek’..

AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Şahin ise, “Kamuoyunda bununla ilgili bir gündem oluşmuş. Muhtemelen detayına bakılmadan bu gündem oluştu. Burada ihtiyacımız olduğu kadar, semt sahası, halı saha, büyük saha gibi çalışmalar yapılacak. İlgili Müdürlüğü’n bir teklifi var. Zaten İmar Komisyonu’na da havale edeceğiz. Zaten komisyonda da tüm şeffaflığı ile görüşülecek. Adres gösterilen alanlarda ihtiyaç haline göre bir çalışma yapılacak. Zaten önümüzdeki mecliste hem meclisi hem de kamuoyunun bilgilendireceğiz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.