yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4855
EURO
34,6930
ALTIN
2.405,19
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

TRAFİK GÜVENLİĞİ BİLİNCİNİ ARTTIRIYOR

TRAFİK GÜVENLİĞİ BİLİNCİNİ ARTTIRIYOR
31.03.2024 16:12
0
A+
A-

TRAFİK DENETİM ŞUBESİ, KOCAELİ-YALOVA KARAYOLU’NDA TRAFİK GÜVENLİĞİ BİLİNCİNİ ARTTIRIYOR

  • Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uyma alışkanlığını kazanmalarını ve trafik güvenliğine katkı sağlamayı hedefleyen önemli bir adım attı..

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

M.E.M.A.Ş. önündeki yaşam tünelinde gerçekleştirilen uygulama noktasında, çeşitli trafik ihlallerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi eğitim etkinliği düzenlendi. 190 sürücü ve 402 yolcuya yönelik olarak düzenlenen etkinliklerde, emniyet kemeri kullanımı, kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonu kullanımı, kask kullanımı, aşırı hız ve yorgun ve uykusuz araç kullanımı gibi genel trafik kuralları üzerine bilgilendirme yapıldı. Katılımcılara eğitim videoları ve kamu spotları izletilirken, aynı zamanda yüz yüze iletişim kurularak bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Bu etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü, trafik güvenliğinin herkesin sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak, “Amacımız, sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uyma alışkanlığını arttırmak ve bu sayede trafik kazalarını önlemektir. Bu tür bilinçlendirme etkinlikleriyle toplumda trafik güvenliği bilincini güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Sürücüler ve yolcular da yapılan etkinlikten memnuniyetlerini dile getirerek, benzer çalışmaların sıkça tekrarlanması gerektiğini belirttiler. Bu tür bilinçlendirme etkinliklerinin devam edeceği belirtilirken, sürücülerin trafik kurallarına uymaları ve trafik güvenliğine daha fazla önem vermeleri gerektiği vurgulandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.