yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3825
EURO
34,7428
ALTIN
2.398,51
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

TEMA’DAN DOLU DOLU MART AYI ETKİNLİKLERİ

TEMA’DAN DOLU DOLU MART AYI ETKİNLİKLERİ
14.03.2024 12:05
0
A+
A-
  • TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, Mart ayını dolu dolu etkinliklerle geçirmeyi planlıyor. TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir, TEMA gönüllüleri ile birlikte çeşitli etkinliklere imza atacaklarını söyledi.

 

Haber \ Esin KAYA

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği Mart ayına hızlı başladı. Gönüllüler çeşitli faaliyetlerle hem yetişkinlerle hem de çocuklarla bir araya geliyorlar. Bu ayki etkinliklerle ilgili TEMA’dan yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi: “Mart ayı başlarında il ekip saha faaliyet toplantısı ile ay içinde yapılacakların planlaması ve takvim hazırlandı. Mart ayı içinde barındırdığı Dünya Ormancılık Günü ve Dünya Su Günü münasebetiyle TEMA faaliyetleri için oldukça önemli bir ay. Mart ayı içinde Yalova’da üç farklı Doğa Eğitim Projesi ile okullarda TEMA Gönüllüsü öğrenciler ile buluşacağız; sıfır atık – iklim değişikliği – su kardeşliği. Mart ayı ilk haftası Eskişehir Genç TEMA toplantısına katılan İl Temsilcisi Arzu Demir, TEMA Vakfı’nın Yalova’da savunuculuk hikayelerini, 30 farklı konuda açılmış davası bulunan vakfın 3 ana başlıkta devam eden; Termal, Millet Çiftliği, sanayiye kurban giden verimli tarım arazilerinden oluşan sunumu Türkiye’nin dört bir tarafından gelen üniversitelerde gönüllü görev yapan Genç TEMA’lara anlattı.  TEMA Çınarcık İlçe Sorumlusu Orçun Emrah Eren, ilçede gönüllülerin desteği ile kurduğu standa gönüllü kayıtlarının yanı sıra pek çok aktif gönüllüyle de ulaşma imkanı oldu. Çınarcık da büyümeye devam ediyoruz. Mart ayının ikinci haftası gönüllüleri ile bir kahvaltı sohbet etkinliği düzenleyen İl Temsilcisi Arzu Demir, burada da gönüllülerine aktif gönüllülük nedir, TEMA’lı Gönüllüler ne yapar konusunda bilgiler paylaştı. Aynı tarihlerde Armutlu ilçesine bağlı Kapaklı ve Hayriye köyleri arasında doğa yürüyüşü düzenlendi. İskender Bayraktar’ın rehberliğinde Armutlu’ya bağlı Kapaklı köyünden yürüyüşe başlayan Yalova TEMA ekibi muhteşem orman ve deniz manzarası eşliğinde Hayriye köyüne oradan da tekrar kapaklıya kadar Fıstık çamı ağaçlarıyla çevrili orman içinden farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdiler. TEMA Yalova’nın da İş Bankası Hatıra Ormanı bulunan Hayriye köyü, biz TEMA gönüllüleri için oldukça anlamlı ve korunması gereken bir cennet köşe.”

MART ETKİNLİKLERİ DOLU DOLU GEÇECEK

Mart ayıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir, “Dünya Ormancılık Günü’nde Yalova’da bulunan TEMA gönüllülerine, Kirazlı köyünde oluşturulacak olan Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı ile ilgili müjdeyi paylaşacağız ve tabi ki aynı hafta toprak konulu sunumlarımıza gönüllülerimiz ile buluşturacağız. Dünya Su Günü’nde, su varlıklarımız konulu sunumlarımız yine okullarda öğrenciler ile buluşurken, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin organize ettiği etkinlikte su havza yönetimi ve su bütçesi konulu bir sunum etkinlikte anlatılacaktır. Yalova’da 11 bini aşkın gönüllümüz bulunuyor. Tüm Yalovalıları TEMA ailemize katılarak toprak sevgisi gençlik yıllarında başlayan ve bu sevgiyi koruyup tüm nesillere aktarmaya adayan kurucu Onursal Başkanımız Hayrettin Karaca’nın ve doğaya dost olmaya mecburuz diyen kurucu Onursal Başkanlarımızdan, Yaprak Dedemiz A. Nihat Gökyiğit’in yolunda yürümeye davet ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.