yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3653
EURO
34,7971
ALTIN
2.394,12
BIST
10.270,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

TBB BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

TBB BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI
30.11.2022 16:23
0
A+
A-

 

 

  1. Baro Başkanları Toplantısı, Türkiye Barolar Birliği’nde (TBB) gerçekleştirildi. Toplantıya Yalova Barosu Başkanı Elif Turnacı Çavuş da katıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yapılan baro genel kurullarında yeni ve yeniden seçilen baro başkanlarının bir araya geldiği ilk toplantıya, TBB’nin seçilmiş kurulları ile Yalova Baro Başkanı Elif Turnacı Çavuş’un da yer aldığı 76 baro başkanı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılışını Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan yaptı. Yeni ve yeniden seçilen baro başkanları ile organlarını kutlayan Sağkan, önceki dönem baro başkanları ve kurul üyelerine de mesleğe, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı ile insan hakları mücadelelerine katkılarından dolayı teşekkür etti. TBB Yönetim Kurulu’nun bir yıllık görev sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Sağkan, bu süre içerisinde beş baro başkanı toplantısı gerçekleştirdiklerini ayrıca seçimden önce verdikleri söz üzerine altı ayda bir tüm delegelerin katılımıyla yapılacak toplantının ilkini yaptıklarını hatırlattı. Sağkan, “Birlik’i yönetmeye değil, birlikte yönetmeye geldik sözümüzün hayata geçirilmiş olduğuna inanıyorum. Bunun bir yansıması olarak barolarımız mesleğe ve yargı bağımsızlığına ilişkin sorunlarda birlikte hareket etme kabiliyetini çok net ortaya koydu” diye konuştu.  Sağkan’ın konuşmasının ardından tek tek söz alan Yalova Baro Başkanı Elif Turnacı Çavuş da mesleki olarak yaşanan sıkıntılar ve gündemde yer alan konular hakkında görüş ve önerilerini dile getirdi. Yalova Baro Başkanı Elif Turnacı Çavuş’un da aralarında olduğu 76 baro başkanı daha sonra hayvan hakları ile ilgili bir farkındalık etkinliği düzenlediler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.