yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

TATLISU KEFALİ KORUMA ALTINDA

TATLISU KEFALİ KORUMA ALTINDA
15.07.2022 14:50
0
A+
A-

 

Yalova’ya özgü bir tür olan, Kalın Dudaklı Tatlısu Kefali’nin (Squalius Cephaloides)korunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından balık türü doğal yaşam alanında ölçümden geçirildi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından 2014 yılında hayata geçirilen, Yalova İlinin Karasal ve İç Su Ekosistemleri Envanter ve İzleme İşi” projesi kapsamında Çınarcık ilçesi Teşvikiye beldesinde tespit edilen Kalın Dudaklı Tatlısu Kefali’nin korunması ve sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Ekiplerin yılda 2 kez yaptığı bilimsel çalışmada, dünyada sadece Teşvikiye Deresi’ndeki 10 kilometrelik alanda görülen balığın sayısı, ağırlıkları ve yaşadığı suyun kalitesi ölçülüyor. Kaçak avlanmaya karşı bölgede devriye gezen ekipler, türün yok olmaması için çaba gösteriyor. Nisan ve Haziran ayında yılda 2 kez üreyen ve yumurtlayan balığın yumurtadan çıkan yavrularının yanısıra yetişkin balıklar da ekipler tarafından inceleniyor. Avlanması yasak türlerden birisi olan Kalın Dudaklı Tatlısu Kefali’nin doğal şartlarında incelemesini gerçekleştiren ekipler, “Yalova İlinin lokal endemik türü olan Squalius cephaloides türünün morfolojik yapısının incelenmesi çalışmaları doğal yaşam ortamında il şube müdürlüğümüz teknik personeli katılmış olup gerçekleştirilmiştir” açıklamasında bulundular.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.