
Esenköy Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim döneminde Yalova ve Çınarcık’taki liselerde öğrenim görecek öğrenciler için ücretsiz öğrenci servis hizmetini sürdürecek. Servisten yararlanmak isteyen öğrencilerin 9 Eylül Çarşamba gününe kadar kayıt yaptırması gerekiyor..
Haber / Zeynep TAŞTAN
Esenköy Belediyesi, 2019 yılından bu yana sürdürdüğü öğrenci servis hizmetine 2026-2027 eğitim öğretim döneminde de devam edecek. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Esenköy beldesinde ikamet eden ve Yalova ile Çınarcık’ta bulunan liselerde eğitim görecek 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri servis hizmetinden yararlanabilecek.
KAYITLAR ZABITA AMİRLİĞİ’NDE YAPILACAK
Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde servis güzergahlarının ve araç planlamalarının belirlenebilmesi amacıyla öğrencilerin kayıt yaptırması istendi. Öğrenci sayılarının ve öğrenim gördükleri okulların tespit edilebilmesi için kayıt işlemleri Esenköy Belediyesi Zabıta Amirliği tarafından gerçekleştirilecek. Servis hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin en geç 9 Eylül Çarşamba günü mesai bitimine kadar kayıtlarını tamamlamaları gerektiği belirtildi. Belediye tarafından yapılan duyuruda, belirtilen tarihe kadar kayıt yaptırmayan öğrencilerin servis hizmetinden faydalanamayacağı özellikle vurgulandı.
‘AİLELERİMİZİN ULAŞIM YÜKÜNÜ HAFİFLETİYORUZ’..
Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, öğrenci servis hizmetinin 2019 yılından bu yana kesintisiz şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Temel, hizmetin öğrencilerin eğitim hayatına katkı sağlamasının yanı sıra ailelerin ulaşım konusundaki yükünü de azaltmayı amaçladığını ifade ederek, 2026-2027 eğitim öğretim döneminde de uygulamanın devam edeceğini bildirdi. Başkan Temel, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla öğrencilere başarı dileklerini ileterek, tüm öğrencilere sağlıklı ve başarılı bir eğitim dönemi temennisinde bulundu.

