yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

TALEPLERİ TEK TEK DİNLEDİ

TALEPLERİ TEK TEK DİNLEDİ
05.02.2023 10:25
0
A+
A-

VALİ EROL KÖY ZİYARETLERİNE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR 

  • Vali Muammer Erol, beraberindeki heyet ile birlikte Altınova köylerini ziyaret etmeye devam ediyor..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Ziyaret esnasında Vali Muammer Erol’a, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz eşlik etti. Vali Muammer Erol, kırsal kesimin ihtiyaç ve talepleri ile karşılaştıkları problemleri çözüme kavuşturmak amacıyla başlattığı köy ziyaretlerine Altınova Havuzdere, Çavuşçiftliği, Soğuksu ve Tokmak  köyleri ile devam etti.

KLORLAMA CİHAZI HİZMETİ VERİLECEK..

Ziyaretin ilk durağı olan Havuzdere’de; içme suyu şebeke hattında yenileme yapılması ile çalışma yapılan şebeke hattında iş makinesi ile düzeltme ihtiyacı olduğu, içme suyu deposundaki klorlama cihazlarının bakım ve onarımının yapılması ile köyde yeni bir zemin etüt çalışması yapılması talebinde bulundular. Vali Muammer Erol, “Köylerimiz içme suyu isale hatları yapımı amacıyla malzeme alımı yapılacak. Tüm köylerimizde klorlama cihazları zaman zaman arızalanıyor. Muhtarlarımızın konu hakkında teknik bilgileri olmamasından kaynaklı müdahale edemediği bu nedenle İl Özel İdaresi tarafından tüm köylerimizin klorlama cihazları bakımı amacıyla hizmet alımı yapılacak. Ayrıca, köyün zemin etüdünün yapılması amacıyla gerekli çalışmaların yapılması  talimatını da verdik” dedi.

TALEPLERİ DİNLEDİ..

Çavuşçiftliği köyünde; ise köy konağı ve sağlık evinde ufak çaplı tamirat işlerinin olduğu ve eksik kalan kanalizasyon hattının tamamlanması talebi iletildi. Vali Muammer Erol, Tokmak köyünde de çalışma yapılmamış bir yolunun kaldığından bahisle stabilize yapılmasını, doğalgaz çalışmasında bozulan yollarının tamiratları ile kartlı su sayacı taleplerini çözüme kavuşturmak için adım attı. Ziyaretin son durağı olan Soğuksu köyünde ise, köyün ihtiyacının bulunmadığını sadece içme suyunun konutlarda daha ekonomik ve verimli kullanılması amacıyla kartlı su sayaçlarının kullanılması talebinde bulunuldu.

‘KAYIP KAÇAK ORANI DA AZALACAK’..

Vali Muammer Erol; belirtilen taleplerin İl Özel İdaresi yatırım programında bulunduğunu, konu hakkında gerekli proje çalışmalarının yürütüldüğünü belirterek, “Ziyaret ettiğimiz tüm köylerde kartlı su sayaçlarının kullanılması talebinde bulundular. İl Özel İdaresi tarafından gerekli çalışmalar da yürütülüyor. Kartlı su sayacı uygulamasıyla birlikte kayıp ve kaçak su kullanımının büyük ölçüde ortadan kalkacak. Tasarruf, kullanım kolaylığı ve su israfını önleyici bir uygulama olacaktır” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.