yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3596
EURO
34,6202
ALTIN
2.382,24
BIST
10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

SUBAŞI’NDA YARDIM SEFERBERLİĞİ

SUBAŞI’NDA YARDIM SEFERBERLİĞİ
12.02.2023 15:12
0
A+
A-
  • Subaşı Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 kentimizde büyük yıkıma yol açan deprem faaliyetine karşın yardım seferberliği yürütüyor. Kaytazdere Belediyesi ile birlikte iki kamyon yardım malzemesi bölgeye gönderilirken Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay da çalışmalara destek için bölgeye gitti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Subaşı Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan deprem felaketinin hemen ardından yardım çalışmalarına başladı. Vatandaşların da katıldığı ve büyük destek verdiği yardım faaliyetlerinde temin edilen malzemeler paketlenerek kamyonlara yüklendi. Kaytazdere Belediyesi’nin de desteklediği yardım faaliyetleri sonucunda toplanan 2 kamyon yardım malzemesi Kahramanmaraş’a bağlı Nurhak Beldesi’yle Adıyaman’a bağlı Gölbaşı Harmanlı Beldesi’ne yola çıkarıldı. Yardım faaliyetlerine bizzat katılan Başkan Turan Canbay, “Yardım çalışmalarımıza 6 Şubat sabahı erkenden başladık. Vatandaşlarımıza çağrıda bulunduk. Sağolsunlar duyarsız kalmadılar. Belediyemize adeta yardım yağmuru yaptılar. Bu güzel halkı ömrüm boyunca unutmayacağım. Biz de muhtarlarımız ile acilen toplandık ve koordinasyon konusunda planlamalarımızı yapıp harekete geçtik. Beldemizde yaşayan gönlü güzel vatandaşlarımızın göndermiş oldukları yardım malzemelerini, yine gönüllü vatandaşlarımızla beraber AFAD’ın bizden istediği şekilde paketledik. Aynı zamanda, bir taraftan da kar yağışıyla boğuşuyorduk. Ama organizasyonumuzu başarıyla yönettik ve kamyonlarımızı hazırladık ve yola çıkardık. AFAD’ın bundan sonra bizden istediği giyim eşyalarında sadece sıfır eşya kabul edilmesi gerektiği. Bu konuda son derece hassas davranmamız isteniyor” diye konuştu. Subaşı Belediye Başkanı Canbay, yardım kamyonlarıyla birlikte Kahramanmaraş’a gitti. Beraberinde Belediye Meclis Üyesi Necmettin Onat ile birlikte bölgeye giden Canbay, yardımların yerine ulaşması için refakatçi oldu. Canbay, burada bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek “Her zaman yanınızdayız” mesajını verdi.  Subaşı Belediyesi ayrıca deprem bölgesine 1 adet yükleyici kepçe aracı ve operatörü Aydın Özçelik, arama kurtarma timini taşımak için1 adet minibüs ve şoförü gönüllü vatandaş Metin Çınar’ı görevlendirdi. Kahramanmaraş’taki arama-kurtarma faaliyetlerinde Subaşılı MAGDER arama kurtarmada görev yapan, gönüllü MAG üyesi Süleyman Kobak da yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.