yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
14°C
Yalova
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
20°C

SÖZLEŞME İMZALANDI, İHALE TAMAMLANDI!

SÖZLEŞME İMZALANDI, İHALE TAMAMLANDI!
03.10.2022 17:41
0
A+
A-

Vali Erol’un başkanlığında yarın yapılacak toplantı ile kamuoyu bilgilendirilecek

  • İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “İhalemiz sonuçlandı. İhaleyi alan firma ile bugün itibariyle sözleşmeyi imzaladık. Yalova’mıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

İhale süreci tamamlanan İl Özel İdaresi’ne ait ek hizmet binası ile ilgili olarak Yalova Valisi Muammer Erol’un başkanlığında kamuoyunu bilgilendirme toplantısı yapılacak.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Özel İdaresi’ne ait Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan taşınmazın hasılat paylaşımı yöntemi ile ihale süreci tamamlandı. İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Valisi Muammer Erol’un başkanlığında düzenlenecek olan toplantı ile kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.

‘YAKLAŞIK 20 DÖNÜMLÜK İKİ PARSEL

İL ÖZEL İDARESİ’NE TAHSİS EDİLDİ..

İhaleyi alan firma ile sözleşmenin imzalandığını ifade eden Soygüzel, “Ek hizmet binamız hasılat paylaşımı modeli ile değerlendirilmesi ve ilimize bir yatırım kazandırılması nedeniyle bir ihale yapmıştık. İhalemiz sonuçlandı. İhaleyi alan firma ile bugün itibariyle sözleşmeyi imzaladık. Yalova’mıza hayırlı, uğurlu olsun. İl Özel İdaresi ana hizmet binasının yapımı için yaklaşık 20 dönümlük iki parsel İl Özel İdaresi’ne tahsis edildi. Bizim değerlendirmemize göre hem Yalova’mızın hem de idaremizin lehine bir ihale oldu. Bu çerçevede kamuoyunda bir takım beklentilerin ve soru işaretlerinin de olduğunu düşünerek, kamuoyunu detaylıca bilgilendirmek için yarın Sayın Valimiz Muammer Erol’un başkanlığında bir basın toplantısı yapacağız. İki kez ihaleye çıktık, birinci ihaleye katılım olmadı, ikinci ihalede üç firma dosya aldı, bir firma katıldı. Katılan firmada belirlenen değerin yaklaşık yüzde 20 üzerinde bir teklif ile ihaleyi almış oldu. Bu ve diğer detaylarla ilgili yarın bir toplantımız olacak. Bu yeni yere mukabil, 20 dönümlük yer Milli Emlak’tan İl Özel İdaresi’ne tahsis edildi. Dolayısıyla bu çerçevede de bizim yaptığımız çalışmalar var. 25 dönümlük yeri Yalova’ya ivme kazandıracak bir proje olarak değerlendirerek, aynı zamanda 20 dönümlük yeri de hemen anında idaremize kazandırmış olduk. O yerde de yapacağımız çalışmalar, birkaç vizyon projemiz var” şeklinde konuştu.

‘TİCARET ALANI OLARAK KULLANILACAK’..

Taşınmaz arsanın ticaret imarlı bir alan olduğunu ve bu alanında ticari olarak değerlendirileceğini kaydeden Soygüzel, “Firmanın 1 yıl süresi var, bu süre içinde detaylı bir proje hazırlayacak ve idareye sunacak. İdarenin onayı ile proje onaylanacak ve inşaat ruhsatı alacak. Ruhsat aldıktan 2 yıl sonra da proje tamamlamış olacak. Proje hazırlık süreci başladı. Ticaret alanı olması nedeniyle; otel, AVM, yaşam merkezi gibi ticari nitelikli yapıların yapılması söz konusu olacak” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.