yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sorunlu binaya sorumlu aranıyor!

Sorunlu binaya sorumlu aranıyor!
08.05.2022 15:20
0
A+
A-

 

 

  • Yalova Belediye Meclisi’nin Mayıs dönemi toplantıları fıkra gibi bir 6. madde ile açılıyor. Valiliğe bağlı kurumlardan olan Köylere Hizmet Götürme Birliği, davalık olan dereağzındaki binasını Yalova Belediyesi ile takas kararı almıştı.
  • Bugünkü toplantıda da Yalova Belediyesi, söz konusu binayı kendine ait İl Emniyet Müdürlüğü binası ile takası gündeme getiriyor.
  • Fıkra gibi takas. Önce belediyeden birliğe, sonra birlikten bir kez daha belediyeye. Üstelik bu defa bina mahkemelik, Yargıtay kararı bekleniyor, tazminat talepleri kapıda. Hukuk davacıyı haklı bulursa tazminatın muhatabı kim olacak; Köylere Hizmet Götürme Birliği mi yoksa Yalova belediye Meclisi mi?

 

  • Haber / M. Ali CANTÖRÜN

Yalova Belediye Meclisi, bugün başlayacak Mayıs dönemi toplantılarının ilkinde 20 gündem maddesi ile toplanıyor ve dikkat çeken 6. madde aynen şöyle:

..”Bahçelievler Mahallesi ada 437, parsel 7 sayılı 1.487,35 m2 arsa ve bodrum +zemin+3 kat binadan oluşan taşınmazın Vergi Dairesi veya Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borca mahsuben devrinin yapılması ya da Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ile taşınmaz karşılığı takas/trampa yapılması ve işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a yetki verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi.”

  • ÖNCE BİRLİK SONRA BELEDİYE

Yalova Valiliği’ne bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği, geçtiğimiz ay, dereağzındaki davalık taşınmazın Yalova belediyesine ait bir taşınmazla takas yetkisi kararı almıştı. Yalova Belediye Meclisi’nin bugün başlayacak Mayıs ayı gündeminde de Şehir Stadı karşısında bulunan İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsisli bina var. Söz konusu binanın; vergi ve SGK borcu karşılığında ilgili kurumlara verilmesi veya Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ait dereağzındaki taşınmaz ile takası gündemde.

  • NE YAPILMAK İSTENİYOR?

Sorular belli aslında: Davalı olan bir taşınmaza karşılık, belediyenin en değerli mülklerinden biri neden takas edilsin? Mahkemelik olan mülk üzerinde tazminat davası açılmışken ve ilgili kişi Yargıtay kararını beklediğini açıklamışken bu acele niye? Belediye yönetimi ve meclis üyeleri, önümüzdeki süreçte kendilerini bağlayacak böyle bir karara neden imza atsın? Davalık olan ve sorumlularının yüzlerine gözlerine bulaştırdıkları dereağzındaki binayı belediyeye vermek suretiyle birilerini hukuki açmazdan kurtarma operasyonu mu yapılmak isteniyor?

  • MECLİS 20 MADDELİK GÜNDEMLE TOPLANIYOR

İşte Yalova Belediye Meclisi’nin bugün başlayacak olan Mayıs ayı ilk toplantısının gündemi:

1- Açılış ve yoklama, bir önceki meclis toplantısına ait kararların okunması.

2- Süleymanbey Mahallesi, 1132 ada, 1 parsele ilişkin hazırlanan ilave imar planının görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün teklifi.

3- Kazım Karabekir Mahallesi’nde modüler su deposu kurulmasına ilişkin konunun görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün teklifi.

4- Plan ve Proje Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin onaylanmasına ilişkin konunun görüşülmesi ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü’nün teklifi.

5- Emniyet Müdürlüğü’ne 25 yıl süreyle tahsisi yapılan Bahçelievler Mahallesi ada 437. parsel 7 sayılı 1.487,35 m2 arsa ve bodrum +zemin+3 kat binadan oluşan taşınmazın, talep edilen şartının yerine getirilmesi koşuluyla tahsisinin sonlandırılması ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi.

6- Bahçelievler Mahallesi ada 437, parsel 7 sayılı 1.487,35 m2 arsa ve bodrum +zemin+3 kat binadan oluşan taşınmazın Vergi Dairesi veya Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borca mahsuben devrinin yapılması ya da Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ile taşınmaz karşılığı takas/trampa yapılması ve işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a yetki verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi.

7- Mülkiyeti belediyeye ait 1/1000 Uygulama İmar Planı’nda Kültürel Tesis Alanı olarak planlanan. Merkez ilçe Adnan Menderes Mahallesi (tapuda Bahçelievler) ada 1301, parsel 5 sayılı 900,05 m2 yüzölçümlü (arsa) taşınmaz üzerine Kültür ve Gençlik Merkezi yapımı ve işletilmesi (kullanımı) işinin ihale edilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi.

8- 1adet İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü ihdas edilmesi ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurulması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi.

9-  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün 2022 mali yılı bütçesinin fonksiyonel sınıflandırma düzeyi ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam ederek ödeneklerinin aktarılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi.

10- 2021 mali yılı kesin hesabının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi.

11- Temizlik İşleri Müdürlüğü Park Bahçe Birimi’nde kullanılmak üzere 1 adet traktör aracı satın alınması ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün teklifi.

12- Cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere Devlet Malzeme Ofisi’nden 1 adet panelvan tipi aracın satın alınması ile ilgili Mezarlıklar Müdürlüğü’nün teklifi.

13- Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin güncellenmesi ile ilgili konunun görüşülmesi.

14- Yalova öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu bahçesinin yapımı işinin belediye tarafından, 5393 sayılı kanunun 75. maddesi (a) bendi kapsamında bedelsiz olarak yaptırılması ile ilgili Een İşleri Müdürlüğü’nün teklifi.

15- Kent Konseyi Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilen Kentsel Sorunlar ve Görüş Önerileri’nin Belediye Meclisi’nde değerlendirilmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün teklifi

16- Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün tekliflerinin görüşülmesi.

17- Trafik Düzenleme Komisyonu kararlarının görüşülmesi.

18- İmar Komisyonu kararlarının görüşülmesi.

19- Dilek ve temenniler.

  1. Kapanış.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.