yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘SOL CEBE KOYAN BİZ DEĞİLİZ’

‘SOL CEBE KOYAN BİZ DEĞİLİZ’
03.08.2022 16:45
0
A+
A-

 

  • Yalova Belediyesi Meclisi’nde görüşülen 22 milyon TL’lik ek yatırım bütçesi kısa süreli gerginliğe neden oldu..

 

..”Biz sizden para istemiyoruz. Ek bütçe istiyoruz. Verirsiniz vermezsiniz. Biz doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye devam edeceğiz. 3. bütçeyi yapmayı biz de istemezdik. Biz yatırımı durdurmayacağız. 600 milyon TL’ye yakın bütçemiz olacak doğrudur. Ama bunu biz Yalova halkı için yapıyoruz.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediye Meclisi’nde ek bütçe talebi, mecliste kısa sürelik gerginliğe neden oldu. 95 milyon 202 bin TL personel giderleri için istenilen ek bütçe komisyonda oy birliği ile geçti. 22 milyon 450 bin TL’lik yatırım bütçesi ise komisyonda oy çokluğu ile geçmiş oldu. CHP’li meclis üyeleri Cevdet Bekler ve Zekiye Tanıl, komisyonda ‘hayır’ oyu verdi.

‘İSTENİLEN 3. EK BÜTÇE DÜŞÜNDÜRÜCÜ’..

Mecliste bu anlamda konuşma yapan Zekiye Tanıl, “2022’deki ana bütçe ile alakalı o zaman da söylemiştik yetersiz olduğunu. Bu ek bütçeler 3. olduğu için artık bizim verdiğimiz bazı kararlar var. Sözümüze geldiğinizi görüyoruz. Biz asla yatırıma karşı değiliz. Personel bütçesine zaten ‘evet’ dedik. Bu tür çalışmalarınızda eksiklikler görüyoruz. Öngörü olarak. Bazı şeyleri açıklamalısınız. Bu istenilen 3. ek bütçe biraz düşündürücü. Biz, yapılan bu yatırımlar halka yapılsın istiyoruz” dedi.

‘YATIRIM YAPMASAK EK BÜTÇE İSTEMEZDİK’..

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise, “Bize şuan Morgül, Leylak, Ömer Besim, Yaşar Doğu, Çınarlı Cami, Kanberbaba ve Keykubat Sokak, Şehit Yaşar Kuş Caddesi, Rahmi Üstel Caddesi’nin TOKİ tarafı, Royal Blue sitesinin yan tarafı, Seyrantepe Mahallesi’nin yolu, Bakkal ve Dar Sokak asfaltlarını yapmayın diyorsunuz. Biz bunları yapmazsak, ek bütçeyi istemezdik. Bu 22 milyon TL’lik ek bütçe şehrimizin kaldırımları, asfaltları, altyapısı, parkları yapmayabiliriz. Yapmazsak ek bütçeye ihtiyaç da olmazdı” dedi.

‘SOL CEBE KOYAN BİZ DEĞİLİZ’..

Amaçlarının yatırım yaparak hizmet etmek olduğunu söyleyen Tutuk, “Biz sizden para istemiyoruz. Ek bütçe istiyoruz. Verirsiniz vermezsiniz. Biz doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye devam edeceğiz. 3. bütçeyi yapmayı biz de istemezdik. Biz yatırımı durdurmayacağız. 600 milyon TL’ye yakın bütçemiz olacak doğrudur. Ama bunu biz Yalova halkı için yapıyoruz. Biz nakit kısmını ayarlıyoruz merak etmeyin. Belediyemiz batmayacak problem yok. O konuda rahat olun. Bizim amacımız hizmet etmek. Plan Bütçe ile ilgili inanın iyi şeyler yapıyoruz. Sizler siyaseten hayır diyorsunuz ben bunu farkındayım. Siyaseten hayır demeyin. Yalova halkı sizlere oy vermiş. Yatırımın önünü kesmeyin. Biz belediyeyi borçlandırmıyoruz. Her yaptığımız yatırımı nakit ödüyoruz. Biz hiçbir şekilde Yalova halkına fazladan bir borç yüklemiyoruz. Biz, sağ cepten alıp halka yatırım yapıyoruz. Sol cebe koyan biz değiliz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.