yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5627
EURO
34,8130
ALTIN
2.418,56
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
24°C
Yalova
24°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
21°C
Cuma Açık
22°C

‘SİZ BÖYLE YAPTIKÇA BİZ DAHA DA GÜÇLENİYORUZ!’

‘SİZ BÖYLE YAPTIKÇA BİZ DAHA DA GÜÇLENİYORUZ!’
25.04.2022 17:11
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mustafa Berber, hafta sonu Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda açtıkları tanıtım standına, zabıta ekipleri tarafından müdahale edildiğini iddia etti. Cumhuriyet Meydanı’nda stant açarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları mutlu etmek adına balon dağıtımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Berber, “O esnada vatandaşlarımızın partimize yoğun ilgisi olduğu için üye çalışması da yaptık. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ve partimiz hakkında vatandaşlarla istişarelerde bulunup; çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Cumartesi gece yarısı partimize üye olanların sayısının bir günde 27 kişiye ulaşması birilerini rahatsız etmiş olmalı ki; o esnada rahatsız olan şahıslar ve zabıta görevlilerinin gelmesi bizleri şaşırttı. Gece yarısı olduğu için stant çalışmamız sona erdi. Ertesi gün tekrar çalışmamıza devam ettik” dedi.

‘ÜZÜCÜ DURUM’..

Gerekli dilekçeyi teslim edip stant için bilgilendirme yapmalarına rağmen hiçbir yetkileri ve hakları olmadığı halde zabıta ekiplerinin tekrar müdahale için geldiklerini ifade eden Mustafa Berber, şunları söyledi: “Standımızın kaldırılmasını istediler. Biz de bunun gerekçesini sorduğumuzda mantıklı bir cevap alamadık. Aradan bir süre geçtikten sonra yaklaşık 7-8 zabıta görevlisi standın etrafını çevirdi. Bunu gören Genel Merkez Tanıtma Komisyon Üyemiz İl Tanıtma Başkanımız Serhat Yiğit, olay çıkmaması için yetkilileri standın etrafından uzaklaştırmak istedi ama kendileri bizzat yetki almış gibi dertlerinin stant değil olay çıkarmak olduğunu belli ettiler. Çiftlikköy İlçe Başkanım Temel Yaşar Karaman Bey yanlarına gidip, ‘sizin bu standa müdahale etmeye kanunen hiçbir şekilde hakkınız yok’ dedi. Görevliler, ‘biz müdahale ederiz’ gibi tahrik edici cümleler kullanmaya başladı. Çok basit ve ufak bir arbede yaşansa da maalesef üzücü bir durum oldu.  Hiçbir fiziksel saldırı ve hakaret tarafımızca olmamışken, olmuş gibi gösterip şikayetçi oldular. Çiftlikköy İlçe Başkanım ve İl Tanıtma Başkanım ile birlikte karakola geçtiler.”

‘ÖZÜR BEKLİYORUZ’..

6021 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nu hatırlatan Başkan Mustafa Berber, şöyle konuştu: “Siyasi partiler toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı madde 3’te, ‘herkes, önceden izin almaksızın bu kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Sadece 48 saat önceden bu konuda bildirim yapılması gerekli’ deniyor. Ancak aynı kanun madde 4a; ‘siyasi partiler istisna’ demektedir. Buradan Yalova Belediyesi yetkililerine sesleniyorum: Hiçbir müdahale hakkınız yokken olay çıkarmaya gelen personeliniz hakkında gerekli suç duyurusunda bulunduk. Biz nezaketen sizlere dilekçe verip stant çalışmamız hakkında bilgi verirken sizin bu saygısızlığı yapmanız Yalova halkı tarafından hiç hoş karşılanmamıştır. Bu yaşanan olaylar nedeni ile Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün özür dilemesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.