yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
14°C
Yalova
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

SERMAYECİK’TEN TARIMSAL ÜRETİME DESTEK

SERMAYECİK’TEN TARIMSAL ÜRETİME DESTEK
20.08.2023 15:40
0
A+
A-

500 TON REKOLTE İLE ÇİLEKTE İKİNCİ HASAT

Adı ile markalaşan Sermayecik çileğinde ikinci hasat dönemi başladı. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı, İl Genel Meclisi Üyesi Resul Çiftçi, hasadın Aralık ayına kadar devam edeceğine vurgu yaptı.

  • Çiftçi, seralarda ve açık alanlarda örtü altı üretim yapıldığını, çileğin yılda birkaç kez ürün verdiğini de ifade etti.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Her yıl 500 ton rekoltesini koruyarak üretime devam eden, hem yurtiçinde hem de yurtdışında adından söz ettiren Sermayecik köyü çileğinde ikinci hasat dönemi başladı. Sermayecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı, İl Genel Meclisi Üyesi Resul Çiftçi, hasadın Aralık ayına kadar devam edeceğini söyledi. Çiftçi, seralarda ve açık alanlarda örtü altı üretim yapıldığını, çileğin yılda birkaç kez ürün verdiğini de ifade etti.

‘Beklenen verimi elde ettik’

Köyde, üç kuşaktır çilek üretiminin yapıldığını dile getiren Çiftçi, “Raf ömrü uzun olan Sermayecik çileği, aroması yönünden de bölgemizde en çok tüketilen meyvelerden biridir. Köyümüzün ana geçim kaynağı çilek, bunun yanı sıra kiraz, fasulye, kızılcık, fındık, erik ve ceviz de yetişiyor. Bu yıl da çiftçimiz beklediği verimi elde etti. Hiç eksilmeden 500-550 ton civarında çilek üretimi yaptık” dedi.

‘Zor arazi koşullarına rağmen üretime devam’

Sermayecik köyünün zor arazi koşullarına rağmen üretime devam ettiğini söyleyen Çiftçi, “Dışarıdan işçi almadan ve dışarıya göç vermeden üretim yapıyoruz. Kırsal kalkınma projesinde Sermayecik Köyü başarı öyküsü yazdı. Köyümüzün arazi şartları zor olmasına rağmen başarıyla çilek yetiştirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘Aralık ayına kadar hasat devam edecek’

Sermayecik köyünün tarımsal üretime büyük katkı sunduğunu da belirten Çiftçi, “Hem yurtdışında hem de yurtiçinde çeşitli fuarlara katılıyoruz. Her yıl çileğin kalitesini artırarak nasıl üretim yaparız, bunun üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz çilek festivalimizle de çileği Yalova kamuoyuna tanıtmaya devam ediyoruz. Bu yıl çiftçimiz yine beklediği verimi aldı. Şimdi bahçemizde ikinci hasat dönemi de başladı. Aralık ayının başına kadar çilek üretimimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.