yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

SERMAYECİK KÖYÜ’NDEN YALOVA TARIMINA DESTEK

SERMAYECİK KÖYÜ’NDEN YALOVA TARIMINA DESTEK
27.06.2022 16:52
0
A+
A-

 

Ürün çeşitliliği ile adından sık söz ettiren Sermayecik Köyü, Yalova’nın tarımına büyük katkı sağlıyor.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Sermayecik Köyü Muhtarı Adem Gençtav, Sermayecik Köyü’nde her dönem üretimin artarak devam ettiğini söyledi. Çilek, fasulye, fındık, erik, kiraz, kızılcık gibi ürün çeşitliliği bulunan Sermayecik Köyü ceviz rekoltesinde 15 tona, çilek rekoltesinde ise ceviz üretimi 500 tona ulaşıyor.

‘Marmara’da ne yetişiyorsa hepsi Sermayecik’te var’..

Köydeki üretimden bahseden Muhtar Gençtav, “Ceviz fidanı ekilen 70 dönümlük arazi oldukça verimli ve büyük bir alanı kaplıyor, bu üretim ile birlikte köy tüzel kişiliğine katkı sunacak. Demek oluyor ki, Sermayecik Köyümüze ciddi bir yatırım olacak. Ceviz fidanlarını köyün atıl durumunda olan arazilerini dönüştürerek değerlendirmek istedik. Bunun dışında mevcut ceviz ağaçlarına yandal verimi yüksek aşılama yaptık. Mevcut ceviz ağaçlarından 15 ton ceviz hasadı veriyoruz. Burada yetişen ceviz Yalova’nın bölgelerine gidiyor. Marmara Bölgesi’nde ne yetişiyorsa, hepsi Sermayecik’te var. Marmara Bölgesi’nde olan her şey burada üretiliyor ve ticareti yapılıyor. Köyümüzde yılda 450- 500 ton çilek üretilmektedir. Sermayecik çileği, tadı kalibresi, verimi, raf ömrünün uzun olması gibi özellikleriyle marka olup, yoğun talep görmektedir. Çilek ve ceviz üretiminin yanında kiraz, kızılcık, fasulye, erik ve fındıkta ticari olarak üretilmektedir. Toprağı verimli ve daima üretim devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.