yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

‘SAĞOLASIN BAŞKANIM AMA BİZİ DE UNUTMA!’

‘SAĞOLASIN BAŞKANIM AMA BİZİ DE UNUTMA!’
11.08.2022 16:16
0
A+
A-

 

  • Yıkımlarda kat sayısının korunması kararını destekleyen vatandaş, 5 kat uygulaması konusunda ana cadde-ara sokak ayrımının kaldırılmasını istiyor: “5 katsa caddeye de 5 kat sokağa da 5 kat. Cesur bir adım atıldı; devamını bekliyoruz.”
  • Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, cesur bir hamle ile yıkılacak riskli binalarda kat sayısının korunacağını açıklamış, ayrıca Fatih caddesinin sağlı-sollu 5 kata çıktığını söylemişti.
  • Ara sokakların zemin+3 katla sınırlı tutulmasının haksızlık olacağını söyleyen vatandaşlar, “Doğru ve cesur karara imza atan Başkan’ımızı kutluyoruz. Ancak, caddedeki 5 kat uygulamasının ara sokaklar için de geçerli olmasını talep ediyoruz” diyorlar.

 

  • Haber / M. Ali CANTÖRÜN

Geçtiğimiz hafta HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulunan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, 23 yılın yapılamayanına imza atmış ve Yalova merkezde yıkılacak binaların kat sayısının korunacağını, yıkılan 5 katlı binanın yine 5 kat, 6 katlı binanın yine 6 kat olarak inşa edileceğini söylemişti. Bilindiği gibi, deprem sonrası alınan kararla zemin+3 kat sınırlaması getirilmiş ve hasarlı binaların yıkılarak yerlerine yeni ve sağlıklı yapılar inşa edilmesinin önü kesilmişti. Zira; yıkımı gereken 6 katlı bir binanın zemin+3 kat sınırlaması ile karşı karşıya kalması sağlıksız binalardaki dönüşümün önündeki en büyük engeldi.

  • ‘BAHÇELİEVLER TAMAM; SIRA DİĞER MAHALLELERDE’

“Elimizi taşın altına koyduk. 23 yıldır ilk defa bir belediye başkanı risk alıyor. Önümüzdeki ay bütün merkez mahalleler Meclis’in gündemine gelecek. Biz; büyük bir dönüşümün önünü açmış oluyoruz” diyen Mustafa Tutuk,  ilk etapta Bahçelievler mahallesini kapsayacak şekilde karar alındığını, sıranın diğer mahallelere de geleceğini söyledi.

  • ‘ALINAN KARARI DESTEKLİYOR, ARA SOKAKLARA DA AYNI KAT SAYISININ GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Boşa geçen 23 yılın ardından son derece radikal ve doğru bir karar alındığına vurgu yapan Yalovalılar, bakın ne diyor: “5 katlı bina yıkılıyorsa 5 kat, 6 katlı bina yıkılıyorsa 6 kat. Bu; çok doğru ve gecikmiş bir karar. Ayrıca Fatih caddesi boyunca sağlı-sollu 5 kata çıkıldı; bu da çok yerinde bir uygulama. Ancak ara sokaklar zemin+3 kat ile sınırlı. Eğer burada da gerekli düzenleme yapılır ve 5 kat uygulaması fark gözetilmeksizin tüm merkeze yayılırsa harika olur.”

  • ‘2021 YÖNETMELİĞİNE UYGUN SAĞLIKLI BİR YAPILANMA RİSKLERİ MİNİMUMA İNDİRİR’

Yeni kat düzenlemesinin Yalova’da sağlıksız yapıları ortadan kaldıracağını ve insanların depreme dayanıklı konutlarda yaşama imkanına kavuşacaklarını dile getiren sektörün uzmanları, 2021 yönetmeliğine uygun şekilde, gerekli denetlemelerin eksiksiz uygulanması koşulu ile inşa edilecek yeni binaların Yalova’ya hem estetik kazandıracağını hem de şehir ekonomisinde ciddi bir canlanmaya yol açacağını söylediler.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.