yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

RESTORASYON VE TEZHİP SERGİSİ AÇILDI

RESTORASYON VE TEZHİP SERGİSİ AÇILDI
23.08.2022 15:38
0
A+
A-

 

 

  • Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Işılay Konak ile Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mine Dilber’in hazırlamış oldukları Kişisel Restorasyon ve Tezhip Sergisi düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Işılay Konak’ın hazırladığı ‘Kişisel Restorasyon Sergisi’ ile Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mine Dilber’in ‘Kişisel Tezhip Sergisi’ Yalova Engelsiz Kafe’de ziyaret açıldı. Açılışa; Vali Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali ile konuk sanatçılar da katıldı.

‘Sergimizde 40 eser var’..

Sergi hakkında konuklarını bilgilendiren Dr. Işılay Konak, “Çiniler Türk tarihinde de çokça kullanıldı. Pişmiş toprak ürünlerde genellikle onların korunması ve restorasyonu konusu çok önemlidir. Onların bozulmalarının çok iyi tahlil edilmesi gerekir ki iyi bir şekilde tamir edilsinler. Çinilerin üretim aşamalarına bağlı bozulmaları ve ürettiğim çinilerin tamamlama uygulamalarını sergiliyoruz. Restorasyon ilkeleri gereği doğru tanımlamalar, tamamlamalar nelerdir konusunu sergimizde işledik. Ayrıca sergimizde katı ve ebru çalışmaları da var. Derviş çeyizi dediğimiz bir konsept ile dervişlerin sarıklarının üzerinde taşıdıkları destan güllerinin benim tarafımdan yorumlanmış halleri var. Bir diğer sergimiz de Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mine Dilber’e ait eserler. Burada da çeşitli tezhip örneklerini görüyorsunuz. Sergimizde 40 eser var” dedi.

Her iki sanatçıyı da tebrik eden Vali Erol, Müdür Topaloğlu ve Müdür Tali’ye de hediye takdim edildi. Yapılan açıklamada, serginin 26 Ağustos tarihine kadar ziyarete açık olduğu belirtildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.