yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

REKTÖR BAHÇEKAPILI’DAN KÜTÜPHANE MÜJDESİ

REKTÖR BAHÇEKAPILI’DAN KÜTÜPHANE MÜJDESİ
21.02.2024 17:30
0
A+
A-

YALOVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET BAHÇEKAPILI:

‘YALOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN KİMSEYE BORCU KALMADI’

  • Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, 2023-2024 akademik yılını değerlendirerek, yatırım ve projelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Lova Hotel’de düzenlediği basın toplantısında 2023-2024 akademik yılını değerlendirerek, önemli projelerini açıkladı. Toplantıya; Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vefik Arıca, Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Prof. Dr. Cahit Külekçi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yalçın Tokay ve üniversite yetkilileri katıldı.

‘18 bin 970 öğrenci var’

Rektör Bahçekapılı, yaptığı konuşmada, üniversitenin son dönemdeki başarılarına değinerek, geçen yıl yüzde 102 doluluk oranına ulaşan bir üniversite olduklarını vurguladı. Bin 398 yabancı öğrenci ve toplam 18 bin 970 öğrenciye ev sahipliği yaparak üreten, araştıran ve geliştiren bir eğitim yuvası olma hedeflerine odaklandıklarını belirtti. Ayrıca, son dönemde yapılan sempozyumlar, kongreler ve çalıştaylar ile öğrenci kulüplerinin etkinliklerinin öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağladığını ifade etti.

‘Yalova Üniversitesi’nin kimseye borcu kalmadı’

Proje ve inşaatlar konusunda önemli açıklamalarda bulunan Rektör Bahçekapılı, üniversitenin borçlarını kapatmanın yanı sıra yeni yatırımlara da odaklandıklarını belirtti. Bu kapsamda, Morfoloji binası ve Sanat Tasarım Fakültesi’nin inşaatlarının devam ettiğini ve yüzde 95’inin tamamlandığını aktardı. Bahçekapılı, “Göreve geldiğimizde nakit para olarak 870 bin TL ile üniversiteyi devraldık. Bir taraftan Morfoloji binası durmuş, Sanat Tasarım Fakültesi’nin inşaatı durmuştu. Çünkü mevcut borçlar ödenemez haldeydi. Yüzde 272’yle fiyat farkı ödedik. Yalova Üniversitesi’nin kimseye borcu kalmadı. 200 milyonun üstünde borç kapandı. Sanat Tasarım Fakültesi 12 milyonluk bir projeydi. Şu ana kadar ödediğimiz para 60 milyon TL. Nisan ayında da yaklaşık 47 milyonluk bir ödeme yaparak üniversitemize kazandırmış olacağız. Yüzde 95’i bitti, iç yapısında yenilikler yapıyoruz. Mayıs veya Haziran ayında sizlerin de katılımıyla inşallah açılışını yapacağız” dedi.

Yalova Üniversitesi’nden kütüphane projesi

Rektör Bahçekapılı, 300 milyon TL’lik kütüphane ve yemekhane projesinin hayata geçirildiğini duyurdu. Bahçekapılı, “Yalova Üniversitesi’nin ve aynı zamanda Yalova’nın önemli bir eksikliği var o da kütüphane. Maalesef bizim üniversitemizin kütüphanesi yok. Aynı zamanda yemekhanemizde yok. Şu anki yer aslında geçici bir yer. 120 öğrencinin aynı anda oturabildiği bir kütüphane. Bu yıl 10 bin m2 alan üzerine 300 milyon TL’lik bir kütüphane ve yemekhane projesini hayata geçirdik. Bugün itibariyle de proje, ihalesine çıktı. Mayıs ya da Haziran aylarında temelini atmak nasip olur diye düşünüyorum. Bunu çok önemsiyoruz. Toplumun her kesimi üniversitemize gelerek kütüphanemizden yararlanabileceğini de ifade edeyim. Biz artık alt yapısını oluşturmadığımız bir fakülte kurmak istemiyoruz. Kurduğumuz fakülteleri 3 liraya mal edeceğiz deyip 30 liraya mal edecek hale getiren bir modeli tercih etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir önemli proje daha

Rektör Bahçekapılı ayrıca, Türkiye’de ilk defa Yalova’da hayata geçirilecek olan bir proje hakkında da bilgi verdi. Yalova Valiliği ve Yalova AFAD iş birliği ile gerçekleştirilecek olan bu projenin deprem, su altı ve yangın eğitimlerinin yapılabileceği geniş bir alana sahip olduğunu ifade etti. Yalova Üniversitesi’nin başarılı çalışmaları ve yeni projeleriyle eğitim ve araştırma alanında önemli bir aktör olduğu vurgulanırken, hedeflenen projelerin hayata geçirilerek üniversitenin daha da güçlenmesi amaçlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.