yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
17°C
Yalova
17°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

‘RAZI MISINIZ, CAİZ MİDİR?’

‘RAZI MISINIZ, CAİZ MİDİR?’
17.07.2022 13:21
0
A+
A-

 

  • Yüzde 80 oranında ağır vasıtaların Kılıç Yolu’nu kullandığını belirten Vali Erol, o bölgeye çok ciddi bir sanayi yükünün geldiğini belirtti.

 

..”Yakın vadede orası 5-10 bin kişinin çalışacağı bir sanayi bölgesi olacak. Ciddi bir ağır vasıta yükü taşıyor. Hem de tam olarak bu Kamu Özel Sektör Ortaklığı Başlangıç noktasında.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdür Yardımcısı Erdoğan Dedeoğlu, Yalova’daki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Dedeoğlu’nun sunumundan sonra bir konuşma yapan Yalova Valisi Muammer Erol, Kılıç Yolu ile ilgili müdürlüğe adeta sitem etti. Yüzde 80 ağır vasıtaların o yolu kullandığını belirten Vali Erol, “Taşköprü bağlantısı meselesi, mutlaka benden iyi bildiğiniz bir yer. Bu yolun böyle olmasına razı mısınız, caiz midir?” açıklamasında bulundu. Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdür Yardımcısı Erdoğan Dedeoğlu ise, genel müdürlük bünyesinde proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

‘ORASI CİDDİ AĞIR VASITA YÜKÜ TAŞIYOR’..

Kılıç Yolu’nun ciddi bir ağır vasıta yükü taşıdığını ve yakın vadede o bölgenin sanayi bölgesi olacağını söyleyen Vali Erol, “O proje çalışması devam ediyor dediğiniz yer, bugün olsa -hani o Yalova’nın ihmal edilmişlik kaderini bir kenara bırakarak- en hızlı 3-4 yıldan önce erken olacak bir yer değil. Yalova olduğu için de belki bu 10 yıla sarkar. Artık sarkamaz. Oraya gerçekten çok ciddi bir sanayi geliyor. Yakın vadede orası 5-10 bin kişinin çalışacağı bir sanayi bölgesi olacak. Ciddi bir ağır vasıta yükü taşıyor. Hem de tam olarak bu Kamu Özel Sektör Ortaklığı Başlangıç noktasında. Sizin parasını aldığınız ağır vasıtalar daha fazla para ödememek için Kılıç’tan çıkıyorlar, aşağı Topçular’a o yoldan gidiyorlar. Giderken de yol mahvoluyor. Oraya herhangi bir şekilde yolu düşen, oraya yolu düştüğüne pişman oluyor. Kılıç’a kadar gelmiş sizin müşteriniz; yani ağır vasıtalar, köprüden geçmeye para yetmediği için veya anlaştığı için feribotu kullanıyor. Yüzde 80 trafik bu şekilde. Bu sizin açtığınız bir dert. Biz yaptık demeyle kurtulmuş olunmuyor. Vicdanınız rahat ediyor mu bilmiyorum. Burasının da tamamlanması gerekiyor. Başka yerlerde köy yollarının ayrıntısına kadar yapılıyor. Kılıç gişesinden sonra çıkıldığı zaman ‘beni ilgilendirmez mi’ deniliyor. Bu söylediklerim buraya gelen arkadaşlardan bağımsız. Burada söylenecek olan şey bellidir zaten” dedi.

‘YOLU KAPATALIM O ZAMAN’..

Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan ise, 4-5 yıldır bir arpa boyu yol alınamadığını söyledi. Arslan, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Bu bahsedilen proje, aşağı-yukarı 4-5 yıldan beri aynı aşamada. Hep çalışılıyor. Sayın Valim burada az önce vebalden bahsettiniz. Bu vebali biz de alıyoruz. Daha önce burasıyla alakalı şikayetler geldi. Buradaki kazalardan hep haberdarız. Burada en sonunda Allah korusun ölümlü bir kaza olacak. Buna hepimiz üzüleceğiz. Kısa zamanda bu olaya çözüm bulunamıyorsa yolu kapatalım o zaman. Veya bu yolu en çok İDO kullanıyor. İDO tarafından bu yol yapılsın. Artık bir çözüm üretilsin. Konuşuyoruz ama hep aynı yerde kalıyoruz.”

‘BİZ ÇÖZÜMDEN YANAYIZ’..

İsmail Arslan’ın ‘kapatalım’ yönündeki önerisine yönelik konuşan Vali Erol, “Kapatılma yönünden öyle bir ihtimal yok. Biz çözümden yanayız. Bizim işimiz çözmek. Nasıl kolay çözeriz ona çalışacağız. Mevcut şartlar içerisinde gücümüzün yettiği kadar imkanımızın el verdiği yetki çerçevesinde çözümlerin peşinde koşacağız. Bu toplantıyı da onun için yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.